Senaatintori — Suomen historia kuvin

Maasalo, Katri
Nimeke: Senaatintori — Suomen historia kuvin
Tekijät: Maasalo, Katri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518580464
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 196
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 167
Tuoteryhmät: Syksy 2019
Historia
Yhteiskunta
Vanhat talot
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: torit, aukiot, rakennukset, arkkitehtuuri, merkkihenkilöt, tapahtumat, kaupunkihistoria, kaupunkisuunnittelu, historia
Senaatintorilla on tapahtunut kaikki.

Senaatintorilla ovat käyneet niin keisarit, kuninkaat ja presidentit kuin mummot ja Mannerheim. Valokuvauskone pystytettiin sinne ensimmäistä kertaa viimeistään 1860-luvulla.

Senaatintorilla on juhlittu voittoa sodassa ja Euroviisuissa. Siellä on kuultu presidenttien puheita mutta myös Puna-armeijan kuoroa yhdessä Leningrad Cowboysin kanssa. Toria ovat valaisseet niin pommituksista syttynyt Yliopisto kuin valotaiteessa kylpenyt Tuomiokirkko. Vuonna 2019 Senaatintorilla nähtiin koululaisten maailmanlaajuinen ilmastolakko.

Kuvateos maamme paraatipaikasta tarjoaa läpivalaisun Suomen historiasta kaikille Tuomiokirkon portailla istuville ja Senaatintorin kiveystä kulkeville. Miltä Suomen historia näyttää Senaatintorilta katsottuna?

Harvinaisilla ja upeilla valokuvilla kuvitettu teos herättää henkiin sekä vanhan Helsingin että tuoreemmat muistot koko Suomea koskettaneista päivistä.


Tuotesuositukset