Sensuurista sananvapauteen — Yleisradio 1926–2022

Soramäki, Martti
Nimeke: Sensuurista sananvapauteen — Yleisradio 1926–2022
Tekijät: Soramäki, Martti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518583571
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 22.11.2022
Hinta: 39,00 € (35,45 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 320
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 453
Tuoteryhmät: Syksy 2022
Historia
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 07.2 Radio- ja televisiotoiminta
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yleisradioyhtiöt, yleisradiotoiminta, ohjelmapolitiikka, sääntely, omistajaohjaus, viestintäpolitiikka, viestintästrategiat, pääjohtajat, toimitusjohtajat, valtionyhtiöt, media-ala, journalismi, sensuuri, sananvapaus, historia
Yleisradioon ollut koko historiansa ajan erilaisen sääntelyn kohteena kuin lehdistö. Sensuurista sananvapauteen kuvaa sääntelyn kehityksen yhtiön perustamisesta nykypäivään. Tarkasteltavana ovat niin Yleisradio osakeyhtiönä kuin yhtiön journalismi ja muu ohjelmatoiminta. Samalla teos perkaa kunkin pääjohtajakauden keskeiset saavutukset ja ongelmat J. V. Vakiosta Merja Ylä-Anttilaan. Erityisenä teemana kirjassa on sensuuri eli presidentin ja valtioneuvoston suorat mahdollisuudet tai pyrkimykset vaikuttaa Yleisradion journalismiin. Journalismin alueella sääntelyn erot lehdistöön ovat lähes poistuneet. Julkisena palveluna Yleisradiota ja sen ohjelmapolitiikkaa on aika ajoin voimakkaastikin arvosteltu. Sananvapaus Yleisradiossa on nykyisin laaja, mutta yhtiön historia osoittaa, että voimakas poliittinen paine voi johtaa itsesensuuriin tai toimintapolitiikan muutoksiin.

YTT Martti Soramäki on tehnyt pitkän uran Yleisradiossa. Hän on toiminut Yleisradiossa eri tehtävissä pääjohtaja Erkki Raatikaisen kaudesta alkaen, yhteensä peräti seitsemän pääjohtajan tai toimitusjohtajan aikana.


Tuotesuositukset