Sinisten maisemien mies — J.G. Granön tutkijantie 1882-1956

Tiitta, Allan
Nimeke: Sinisten maisemien mies — J.G. Granön tutkijantie 1882-1956
Tekijät: Tiitta, Allan (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522222923
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Historiallisia Tutkimuksia 256
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 541
Tuoteryhmät: Historia
Historiallisia Tutkimuksia
Kirjastoluokka: 99.14 Elämäkerrat. Muistelmat, maantieteilijät, tutkimusmatkailijat ja kansatieteilijät
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tieteentekijät, professorit, maantiede, maantieteilijät, tutkimusmatkailijat, valokuvaajat, kirjailijat, matkakirjallisuus, tutkimusmatkat, miehet
Suomen tunnetuin maantieteilijä Johannes Gabriel Granö (1882-1956) loi monipuolisen uran. Hän oli Siperiaa ja Altai-vuoristoa kierrellyt tutkimusmatkailija, tietokirjailija ja valokuvaaja, yliopisto-opettaja, maanpinnanmuotojen ja maisemien tutkija, maisematieteen teorian kehittäjä ja tärkeä kansallinen vaikuttaja.

Granön vaiheikas elämä osoittaa sisäisen vakaumuksen merkityksen. Kun ihmisen henkinen perusta on tukeva, hän voi voittaa vaikeudet ja kulkea omia teitään. Hänen mielestään tutkijan tuli samanaikaisesti palvella sekä kansainvälistä tiedettä että isänmaataan.

Kirjan kuvituksena ovat pääosin Granön itsensä ottamat upeat valokuvat, jotka vievät lukijan Siperian äärettömille aroille, Altain huikeisiin maisemiin ja Puhtaan maailman näkymiin. Teoksen kuvatoimituksen on tehnyt valokuvataiteilija Taneli Eskola.


Tuotesuositukset