Siveellisyydestä seksuaalisuuteen — poliittisen käsitteen historia

Pulkkinen, Tuija; Sorainen, Antu
Nimeke: Siveellisyydestä seksuaalisuuteen — poliittisen käsitteen historia
Tekijät: Pulkkinen, Tuija (Toimittaja)
Sorainen, Antu (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522222763
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 22,00 € (20,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Historiallinen arkisto 133
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 312
Tuoteryhmät: Historia
Historiallinen Arkisto
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: aatehistoria, käsitteet, käsitehistoria, sukupuoli, etiikka, moraali, sukupuolimoraali, kielenkäyttö, lehdistökirjoittelu, politiikka, naisliikkeet, rikosoikeus, kuvataide, historiantutkimus, historia
'Siveellisyys' oli Suomessa 1850-luvulla politiikan ja moraalifilosofian keskeinen käsite. Seuraavan sadan vuoden aikana tapahtui dramaattinen muutos, ja termi siirtyi viittaamaan valtio-opillisen merkityksen sijaan sukupuoleen ja seksuaalisuuteen. Miten siveellisyyden käsite kaventui myönteisestä, poliittista asennetta kuvaavasta käsitteestä vanhanaikaiseen seksuaalimoraaliin viittaavaksi?

Teos kertoo 'siveellisyyden' monivaiheisen tarinan 1850-luvulta 1950-luvulle. Käsite on nostanut esiin jännitteitä intellektuaalisten suuntausten välillä. Sen avulla on käyty taisteluita kansallisesta politiikasta, tavoista, sukupuolesta ja seksuaalisuudesta erityisesti suhteessa snellmanilaiseen perinteeseen. Siveellisyys-käsitteen välityksellä avataan tuoreita näkymiä Suomen historiaan ja valotetaan uusista näkökulmista sellaisia ikonisia hahmoja kuten J. V. Snellman, Lucina Hagman ja Edvard Westermarck.


Tuotesuositukset