Sofie Munsterhjelmin aika — aatelisnaisia ja upseereita 1800-luvun Suomessa

Vainio-Korhonen, Kirsi
Nimeke: Sofie Munsterhjelmin aika — aatelisnaisia ja upseereita 1800-luvun Suomessa
Tekijät: Vainio-Korhonen, Kirsi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522223791
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,00 € (17,27 € alv 0 %)


Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: SKS:n toimituksia 1383 *
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 319
Tuoteryhmät: Historia
SKS:n toimituksia
Kirjastoluokka: 92.6 Autonomian aika
Kansalliskirjaston asiasanat: 1800-luku, elämäkerrat, aateli, naiset, arkielämä, kartanot, kulttuurihistoria, tapakulttuuri, mikrohistoria, naishistoria, suvut, historia, Suomi, Munsterhjelm, Sofie, Platen, Sofie von, Munsterhjelm, suku
E-kirja,
EPUB
6,90 €

Millaiset mahdollisuudet 1800-luvun aatelisnaisella oli vaikuttaa oman elämänsä suuntaan? Teos kertoo 1801 syntyneen Sofi e Munsterhjelmin elämästä, jota varjostivat Venäjän sodat ja suuret nälkävuodet. Nuoruuden ranskankielinen päiväkirja ja tanssiaiset vaihtuivat rahahuoliin. Aatelistyttöjä koulittiin rouvasväen sisäoppilaitoksissa ja poikia odotti Haminan kadettikoulu, mutta naimakaupoissa ja raha-asioissa tehtiin omapäisiä ratkaisuja. Sofi en kohdalle osui rakkauden tuulentupia, huijarikosija, lehtolapsia siittänyt aviomies ja tuhlaripoika.

Sofi e Munsterhjelmin vaiheiden kautta nähdään, kuinka Suomi muuttui kahdessa sukupolvessa. Kartanovierailut hevoskärryin vaihtuivat höyrylaiva- ja junamatkoiksi. Teoksen sivuilla vilahtavat myös Armfeltien kreivillinen suku ja Venäjän keisariparin suosikki Aurora Demidov.


Tuotesuositukset