Spiritistinen istunto

Kaartinen, Marjo
Nimeke: Spiritistinen istunto
Tekijät: Kaartinen, Marjo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518581317
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 232
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 245
Tuoteryhmät: Historia
Yhteiskunta
Kulttuuri
Kekri
Kirjastoluokka: 90.2 Yleinen kulttuurihistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: spiritismi, meediot, taikurit, taikatemput, optiset harhat, illusionismi (taide), asenteet, henkimaailma, esoterismi, okkultismi, fin de siècle, vuosisadan vaihde, kulttuurihistoria, henkilöhistoria
E-kirja, 2020
EPUB
14,90 €

Hämärässä salissa on asetuttu piiriksi. Jännittynyt seurue on kokoontunut spiritistiseen istuntoon. Elizabeth d'Esperance saapuu paikalle viimeisenä. Aika tuntuu pysähtyvän.

1800-luvun loppu, fin-de-siecle, oli kiihkeää vaihtoehtoisen hengellisyyden ja okkultismin aikaa. Eurooppa Suomea myöten janosi esoteerista tietoa, mysteereitä ja magiaa. Spiritistiset istunnot keräsivät suuria yleisöjä, ja niistä puhuttiin kaikkialla.

Helsingissä vieraili loppuvuodesta 1893 maineikas Madame d'Esperance, ja koko Suomi kuhisi kuuluisan meedion mystisistä istunnoista. Salien pimeydessä oli vaeltanut valkeita henkiä, ja monet olivat nähneet kuolleiden rakkaidensa hahmon.

Keitä nämä salaperäiset meediot olivat ja mistä he tulivat? Mitä spiritistisissä istunnoissa tapahtui, ja millaista esoterian ja okkultismin kulta-aika Suomessa oli?

Marjo Kaartinen on kulttuurihistorian professori Turun yliopistossa.


Tuotesuositukset