Summan tarina — Talvisodan ratkaisutaistelun ihmiset ja historia

Jalonen, Jussi
Nimeke: Summan tarina — Talvisodan ratkaisutaistelun ihmiset ja historia
Tekijät: Jalonen, Jussi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522228291
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 18,00 € (16,36 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 134
Painos: 2. painos, 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 367
Tuoteryhmät: Historia
Kirjastoluokka: 92.73 Suomen historia v. 1939-1945
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sotarintama, sotilaat, sotatoimet, taistelut, puolustussota, hyökkäyssota, taistelupaikat, kotirintama, talvisota, toinen maailmansota, sotahistoria, henkilöhistoria, historia
E-kirja, 2017
EPUB
6,90 €

Summassa helmikuussa 1940 käyty taistelu ratkaisi talvisodan lopputuloksen. Kun neuvostoarmeija onnistui murtamaan suomalaisten sitkeästi pitämän puolustuslinjan, sodan päättyminen oli enää vain ajan kysymys.

Eri lähtökohdista sotaan joutuneet miehet kävivät yhdessä läpi torjuntavoiton ja rintaman murtumisen ja jakoivat kolmen kuukauden ajan yhteisen todellisuuden taistelukentillä. Äärimmäiset kokemukset muokkasivat miehiä - läsnä olivat elämänhalu ja selviytymisen ilo, pelko ja tuska, kuolema ja tappaminen. Miltä tuntui rintamakarkuruus tai asetoverin kuolema?

Teoksessa nousee esiin myös se sisällissodan perintö, jonka kanssa työläistaustaiset sotilaat joutuivat Summassa elämään.

Summan tarina on kertomus taisteluun osallistuneiden miesten kohtalosta ja kokemuksista, jotka jättivät syvät jäljet veteraanien mieleen ja elämään. Se on paljastava kuvaus siitä, millaista on olla sodassa.

Jussi Jalonen on sotahistorian tutkija ja filosofian tohtori Tampereen yliopistosta.


Tuotesuositukset