Suomalaisen muinaisrunouden maailma

Haavio, Martti
Nimeke: Suomalaisen muinaisrunouden maailma
Tekijät: Haavio, Martti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518584790
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 16.2.2023
Hinta: 45,00 € (40,91 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 333
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 468
Tuoteryhmät: Kansanusko ja uskontotiede
Kansanuskon klassikot
Kevät 2023
Kekri
Kirjastoluokka: 29.2 Suomalais-ugrilaisten kansojen muinaisuskonnot ja mytologiat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kansanrunous, kansanperinne, kertomarunot, lyyriset kansanrunot, loitsut, itkuvirret, syntykertomukset, historialliset tarinat, uskomustarinat, myytit, kansansadut, arvoitukset, yliluonnolliset olennot, kansanusko, kristinusko, folkloristiikka, uskontotiede
”Muinaisrunoutemme välittää meille tietoja kalevalaisesta kulttuurista, suomalaisesta sankarikaudesta, josta historia on vaiti."

Klassikkoteos Suomalaisen muinaisrunouden maailma ilmestyi ensimmäistä kertaa vuonna 1935. Kansanrunouden- ja mytologiantutkimuksen suurnimi Martti Haavio tutustuttaa lukijan muinaisen runoutemme eri lajeihin sankarilauluista sananlaskuihin ja syntyloitsuista itkuvirsiin. Haavio avaa silmiemme eteen muinaisrunoissa kuvastuvan yhteiskunnan: arkielämän, elinkeinot, yhteiskuntaluokat ja ammatit, sotamyytit ja historian. Kulttuurihistoriallisesti merkittävä teos ilmestyy nyt uudelleen osana SKS:n kansanuskon klassikoiden sarjaa. Uskontotieteen emeritusprofessori Veikko Anttonen on kirjoittanut teokseen uudet jälkisanat nykylukijan iloksi ja avuksi.

Martti Haavio (1899–1973) oli kansanrunouden ja mytologian tutkija. Akateemisen uransa ohella Haavio julkaisi runoja kirjailijanimellä P. Mustapää.

Osa kansanuskon klassikoiden sarjaa


Tuotesuositukset