Suomalaiset tutkimusmatkat

Löytönen, Markku
Nimeke: Suomalaiset tutkimusmatkat
Tekijät: Löytönen, Markku (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517467742
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 15,00 € (13,64 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1187
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 480
Tuoteryhmät: Historia
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 99.24 Elämäkerralliset hakuteokset, Maantieteilijät. Tutkimusmatkailijat. Kansatieteilijät
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: historia, henkilöhistoria, tieteentekijät, tutkimusmatkailijat, tutkimushistoria, tieteenhistoria, itsenäisyyden aika, tutkimusmatkat, löytöretket, tutkimusretkikunnat, suomalaiset, valistuksen aika, Ruotsin vallan aika, autonomian aika, miehet
Suomi on ollut tieteellisen tutkimusmatkailun suurvalta jo kolmen vuosisadan ajan. Suomalaiset tiedemiehet ja -naiset ovat 1700-luvulta lähtien tehneet merkittäviä tieteellisiä tutkimusmatkoja kaikille mantereille. Myös suomalaisten saavutukset tutkimusmatkailijoina ovat väkilukuun suhteutettuna vertaansa vailla.

Suomalainen tutkimusmatkailu muodostaa katkeamattoman ketjun menneisyydestä tähän päivään. Suomalaisia luonnontieteilijöitä, sosiologeja, antropologeja ja eri humanistisen alan tutkijoita on ollut eri aikoina ja parhaillaankin kenttätöissä maailman eri kolkissa, Amazonasin alueella, Afrikassa, Elelämantereella, pohjoisilla arktisilla alueilla ja lukuisissa kohteissa Aasiassa. Tämän päivän suomalainen tutkimusmatkailu ulottuu myös lähiavaruuteen ja koko maailmankaikkeuteen. Lähiavaruutta tutkimme lähettämällä suomalaisia mittalaitteita kuljettavia luotaimia kaikkialle Aurinkokuntaamme. Maailmankaikkeutta tutkimme mittaamalla avaruudessa olevaa säteilyä ja ratkomalla kosmologian keinoin kysymystä alkuräjähdyksestä.

Tämä alansa parhaiden asiantuntijoiden laatima teos on ensimmäinen kokonaisesitys suomalaisesta tutkimusmatkailusta historiasta nykypäivään. Sen sivuilta voi lukea paitsi menneiden vuosisatojen suurista tutkimusmatkoista, myös perehtyä kaikkialla maailmassa parhaillaan käynnissä oleviin kenttätutkimuksiin ja kurkistaa tulevaisuuteen avaruustutkimuksen ja modernin fysiikan keinoin.


Tuotesuositukset