Suomalaisten kielellistä elämää — Sata suomalaista kielellistä elämäkertaa -hankkeen satoa

Hippi, Kaarina; Lappalainen, Hanna; Nuolijärvi, Pirkko
Nimeke: Suomalaisten kielellistä elämää — Sata suomalaista kielellistä elämäkertaa -hankkeen satoa
Tekijät: Hippi, Kaarina (Toimittaja)
Lappalainen, Hanna (Toimittaja)
Nuolijärvi, Pirkko (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518582475
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Sata suomalaista kielellistä elämäkertaa -hankeessa on haastateltu suomen- ja ruotsinkielisten lisäksi saamen kielten, ns. vanhojen vähemmistökielten ja suurimpien uusien kieliryhmien edustajia. Aineisto sisältää eri-ikäisiä henkilöitä, joilla on vaihteleva koulutustausta ja jotka asuvat eri puolilla Suomea. Tämän monipuolisen aineiston perusteella analysoidaan nyky-Suomen kielellistä kirjoa ja lähihistoriaa.

Teoksen artikkeleissa tutkitaan, miltä kielimaisemamme näyttää elämäkertojen valossa. Nykysuomalaista monikielisyyttä tarkastellaan useasta näkökulmasta: erikielisten yksilöiden kielivalintoja arjessa, ruotsinkielisten suomalaisten kielellisiä tilanteita, monikielisten vanhempien kielistrategioita perheessä sekä käänteistä kielenvaihtoa ja palaamista lapsuuden kieleen. Keskeistä on haastateltavien suhde omaan äidinkieleen, suomen kieleen ja muihin kieliin.

Koneen Säätiön rahoittaman hankkeen ja sen aineistosta kootun kirjan pyrkimyksenä on vahvistaa vähemmistökielten näkyvyyttä ja vähentää toisenkielisiin kohdistuvia ennakkoluuloja.


Tuotesuositukset