Suomalaisten muinaisusko

Harva, Uno
Nimeke: Suomalaisten muinaisusko
Tekijät: Harva, Uno (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522229342
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 45,00 € (40,91 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 158
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 531
Tuoteryhmät: Kansanusko ja uskontotiede
Historia
Kansanuskon klassikot
Kevät 2023
Kekri
Kirjastoluokka: 29.2 Suomalais-ugrilaisten kansojen muinaisuskonnot ja mytologiat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: suomalainen mytologia, kansanusko, maailmankuva, suomalaiset, yliluonnolliset olennot, jumalat, haltijat, luonnonhaltijat, kulttuuripaikan haltijat, uskontohistoria, uskontotiede, uskontotieteilijät, kummitukset, kuolleet
Suomalaisilla on muiden kulttuurien tapaan omat vanhat jumalansa ja myyttinen menneisyytensä. Suomalaisten muinaisusko johdattaa lukijan kansanuskomme ikivanhoille juurille. Teos selvittää miten jumalat ja uskonto sulautuivat menneiden aikojen ihmisten arkeen ja juhlaan.

Ensi kertaa vuonna 1948 julkaistu Suomalaisten muinaisusko kokoaa suomalaisen uskontotieteen uranuurtaja Uno Harvan elämäntyön yksiin kansiin. Se on suomalaisen mytologiantutkimuksen merkkiteos ja kuuluu jokaisen suomalaisuuden juurista ja esi-isiemme uskosta kiinnostuneen kirjahyllyyn. Turun yliopiston uskontotieteen emeritusprofessori Veikko Anttonen on kirjoittanut teokseen uudet jälkisanat.

Uno Harva (1882-1949) oli suomalaisen uskontotieteen uranuurtaja. Hän teki useita tutkimusmatkoja suomensukuisten kansojen pariin Siperiaan ja Itä-Venäjälle ja julkaisi lukuisia kansainvälisiksi klassikoiksi nousseita alkuperäiskansojen uskomuksellista elämää käsitteleviä tutkimuksia. Harvalla on ollut suuri merkitys suomalaisen uskontotieteen ja folkloristiikan kehityksessä.

Osa kansanuskon klassikoiden sarjaa


Tuotesuositukset