Suomalaisten muinaisusko

Harva, Uno
Nimeke: Suomalaisten muinaisusko
Tekijät: Harva, Uno (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522229342
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 45,00 € (40,91 € alv 0 %)


Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Kirjokansi 158
Painos: 5. painos, 2019
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 531
Tuoteryhmät: Kansanusko ja uskontotiede
Historia
Esoteria ja yliluonnollinen
Kesäale 2020
Kirjasadonkorjuu 2020
Kirjastoluokka: 29.2 Suomalais-ugrilaisten kansojen muinaisuskonnot ja mytologiat
Kansalliskirjaston asiasanat: suomalainen mytologia, kansanusko, maailmankuva, suomalaiset, yliluonnolliset olennot, jumalat, haltijat, luonnonhaltijat, kulttuuripaikan haltijat, uskontohistoria, uskontotiede, uskontotieteilijät, kummitukset, vainajat, Harva, Uno, Agricola, Mikael
Suomalaisilla on muiden kulttuurien tapaan omat vanhat jumalansa ja myyttinen menneisyytensä. Suomalaisten muinaisusko johdattaa lukijan kansanuskomme ikivanhoille juurille. Teos selvittää miten jumalat ja uskonto sulautuivat menneiden aikojen ihmisten arkeen ja juhlaan.

Ensi kertaa vuonna 1948 julkaistu Suomalaisten muinaisusko kokoaa suomalaisen uskontotieteen uranuurtaja Uno Harvan elämäntyön yksiin kansiin. Se on suomalaisen mytologiantutkimuksen merkkiteos ja kuuluu jokaisen suomalaisuuden juurista ja esi-isiemme uskosta kiinnostuneen kirjahyllyyn. Turun yliopiston uskontotieteen emeritusprofessori Veikko Anttonen on kirjoittanut teokseen uudet jälkisanat.

Uno Harva (1882-1949) oli suomalaisen uskontotieteen uranuurtaja. Hän teki useita tutkimusmatkoja suomensukuisten kansojen pariin Siperiaan ja Itä-Venäjälle ja julkaisi lukuisia kansainvälisiksi klassikoiksi nousseita alkuperäiskansojen uskomuksellista elämää käsitteleviä tutkimuksia. Harvalla on ollut suuri merkitys suomalaisen uskontotieteen ja folkloristiikan kehityksessä.


Tuotesuositukset