Suomen Kansallisteatteri ristipaineissa — Kai Savolan pääjohtajakausi 1974-1991

Koski, Pirkko
Nimeke: Suomen Kansallisteatteri ristipaineissa — Kai Savolan pääjohtajakausi 1974-1991
Tekijät: Koski, Pirkko (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518580440
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 40,00 € (36,36 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 195
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 389
Tuoteryhmät: Historia
Kulttuuri
Hukkapäivät
Kirjastoluokka: 77.1 Teatteritaide
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: teatteritaide, esitykset, taiteellinen työ, reseptio, taidekäsitykset, ohjelmistot (taiteet), teatterinjohtajat, henkilöstö, kansallisteatterit, teatterit (organisaatiot), kulttuuripolitiikka, teatterihistoria, historia
Perinteiden ja uudistusten ristipaineissa kuvaa Suomen Kansallisteatterin toimintaa vuosina 1974-1991, suomalaisen teatterin ja koko yhteiskunnan suurten muutosten keskellä. Kai Savolan pääjohtajakauden alussa Suomen Kansallisteatteri näyttäytyi pysähtyneenä ja vanhoillisena. Kahden vuosikymmenen ja monien vaiheiden jälkeen se oli noussut yhdeksi eturivin teattereistamme.

Kansallisteatterin toiminta teatterimme murrosvuosina on jäänyt paljolti kertomatta ja kuva ajan teatterista liian kapeaksi. Tarkasteltavan kahden vuosikymmenen toiminnassa Kansallisteatterin asemaa määrittävät neljä eri vaihetta, joita on kuvattu etsinnän, taistelun, puolustautumisen ja tasapainon saavuttamisen vuosiksi. Sekä teatteri että siihen kohdistuneet vaatimukset muuttuivat.

Pirkko Koski on Helsingin yliopiston teatteritieteen emeritaprofessori.


Tuotesuositukset