Suomen kesä — päivästä päivään

Nirkko, Juha
Nimeke: Suomen kesä — päivästä päivään
Tekijät: Nirkko, Juha (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522225368
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 16,00 € (14,55 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 49
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 216
Tuoteryhmät: Kulttuuri
Kansanperinne
Kirjastoluokka: 90.2 Yleinen kulttuurihistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kesä, kansanperinne, kalendaariperinne, kansantavat, vuodenajat, kulttuurihistoria, historia
Kesä on Pohjolan vuoden kohokohta. Kesää odotetaan ja edellisiä muistellaan ympäri vuoden. Suomen kesä esittelee kevyesti mutta asiantuntevasti lumoavat kesäkuukaudet päivästä päivään. Se kertoo vanhoista ja uusista nimipäivistä, luo katsauksen perinteisiin kylvöpäiviin ja kasveihin, tarjoaa neuvoja juhannustaikojen tekoon ja jakaa viisautta niin kalalajeista kuin hyttysistäkin. Jaakon kylmä kivi, unikeonpäivä ja mätäkuu saavat selityksensä, ja samalla paljastuu, milloin vietetään saunan teemapäivää. Suomen kesä kokoaa yksiin kansiin kesän lumon, joka saa suomalaiset hullaantumaan vuosi toisensa jälkeen.

Juha Nirkko on filosofian maisteri ja arkistotutkija SKS:n kansanrunousarkistossa. Perinteentutkimuksen popularisoijana tunnettu Nirkko on median suosikkihaastateltava. Hän on toimittanut useita kirjoja ja verkkopaketteja muun muassa vuotuisjuhlista, taioista ja uskomuksista.


Tuotesuositukset