Suuri tammi — kertomuksia kulttuurista, rahasta ja Suomen Kulttuurirahastosta

Keskisarja, Teemu
Nimeke: Suuri tammi — kertomuksia kulttuurista, rahasta ja Suomen Kulttuurirahastosta
Tekijät: Keskisarja, Teemu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522225559
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,00 € (17,27 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 62
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 351
Tuoteryhmät: Historia
Kirjastoluokka: 97 ITÄ-EUROOPAN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: historiikit, säätiöt, rahastot, perustaminen, taiteen tukeminen, tukimuodot, taide, tiede, kulttuuri, valintakriteerit, arvot (käsitykset), apurahat, kulttuurihallinto, historia
Suomen Kulttuurirahasto on kuin tunnuksensa Kalevalan suuri tammi: korkea ja lehtevä havumetsien maassa. Tieteen ja taiteen suurmesenaatti on ollut 1930-luvulta saakka läsnä kaikkialla yhteiskunnassa myöntäen tukea monenlaisille ilmiöille ja ihmisille. Pienellä kulttuurialueella paljon rahaa ja valtaa on kasautunut yhden puun alle. Siksi Kulttuurirahaston osoitteesta Bulevardi 5 A on tullut kulttuuripiireissä käsite.

Tieteen ja taiteen vapaus on suhteellista, kahleena kalisee raha taikka sen puute. Kuka rahoittaa tutkimusta, kirjoja, tauluja ja lauluja? millaisia, miten ja miksi? Historioitsija Teemu Keskisarja ammentaa vastauksia arkistoista, jotka eivät ole aiemmin tässä laajuudessa auenneet tutkijoille.

FT Teemu Keskisarja työskentelee Suomen ja Pohjoismaiden historian dosenttina Helsingin yliopistossa. Hänelle on myönnetty muun muassa Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto ja Vuoden historiateos -palkinto.


Tuotesuositukset