Taiteilijoiden Kalevala (+DVD, 2 CD)

Piela, Ulla
Nimeke: Taiteilijoiden Kalevala (+DVD, 2 CD)
Tekijät: Piela, Ulla (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522220844
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 49,00 € (44,55 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1220
Painos: 2009
Julkaisuvuosi: 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 765
Tuoteryhmät: Kansanperinne
Kalevala ja Kanteletar
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 81.4 Kansaneepokset
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: taidenäyttelyt, kuvataide, aiheet, musiikki, videotaide, lyriikka, taiteilijat, tulkinta, suomenkielinen kirjallisuus
Kalevalan 160. juhlavuoden kunniaksi SKS julkaisee Kalevala-seuran tuottaman teoksen Taiteilijoiden Kalevala, johon on tilattu taideteokset kahdeltakymmeneltä nimekkäältä suomalaiselta kuvataiteilijalta ja säveltäjältä.

Kukin taiteilijoista on tehnyt valitsemistaan Kalevalan runoista oman tulkintansa. Siten esimerkiksi Jukka Tiensuun sävelteoksen ja Juhana Blomstedtin maalauksen aiheena ovat Kalevalan ensimmäiset runot, joissa kerrotaan maailman synnystä, Väinämöisen ja Joukahaisen kilpalaulannasta sekä Ainon kohtalosta. Kalevalan lopussa olevaa Marjatan runoa tulkitsevat puolestaan Einojuhani Rautavaara ja Ulla Jokisalo.

Helmikuussa 2009 ilmestyvä upea runo-, kuva- ja sävelteos Taiteilijoiden Kalevala sisältää Kalevalan runot (1849), taideteokset korkeatasoisina värikuvina, videotaideteoksen DVD:llä sekä sävellykset kahdella CD-levyllä kamariorkesteri Avantin ja Uusi Helsinki -kvartetin esittäminä. Lisäksi teoksessa on kuvataiteilijoiden ja säveltäjien esittelyt sekä heidän laatimansa päiväkirjamaiset luonnehdinnat Kalevalan herättämistä ajatuksista.

Taiteilijoiden Kalevala kokoaa nykytaiteilijoiden näkemyksiä kansalliseepoksestamme ja on siten ainutlaatuinen sekä suomalaisen taiteen että Kalevalan kulttuurihistoriassa. Kuvataideteokset ja sävellykset ovat myös osa Ateneumissa Kalevalan päivänä 2009 avautuvaa suurta Kalevala-näyttelyä.


Tuotesuositukset