Tanssia yli rajojen — Modernin tanssin transnationaaliset verkostot

Laakkonen, Johanna
Nimeke: Tanssia yli rajojen — Modernin tanssin transnationaaliset verkostot
Tekijät: Laakkonen, Johanna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522229304
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1436
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 334
Tuoteryhmät: Kulttuuri
SKS:n Toimituksia
Musiikki
Kirjastoluokka: 77.32 Tanssitaide
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tanssihistoria, tanssi, moderni tanssi, Dalcroze-rytmiikka, naisvoimistelu, tanssijat, ammatillinen koulutus, opetus, tanssioppilaitokset, tanssinopettajat, kansainvälistyminen, transnationaalisuus, verkostot, kulttuurisuhteet
Tanssia yli rajojen esittelee suomalaisen modernin tanssin kansainvälisiä juuria. Johanna Laakkonen käsittelee neljän taiteilijan työn kautta tanssia transnationaalisena ja verkostollisena toimintana maailmansotien välisenä aikana. Suomalaistanssijat Annsi Bergh, Mary Hougberg, Marianne Pontan ja Irja Hagfors vaikuttivat Helleraun koulussa Saksassa ja Itävallassa. Kirjassa seurataan heidän uransa vaiheita Euroopan tanssikeskuksiin ja kiertueille Pohjois-Amerikkaan. Lukijalle avautuu näkymä tanssijan työhön ennen toista maailmansotaa mutta myös kansallissosialismin ja modernin tanssin ongelmalliseen suhteeseen 1930-luvun Saksassa.

Kirjassa kuvataan myös Euroopan yhdeksi johtavaksi tanssi- ja liikuntakouluksi kasvaneen Helleraun koulun vaiheita sekä kerrotaan suomalaisten merkittävästä työstä koulun opettajina ja sen tanssiryhmän keskeisinä jäseninä. Teksti pohjautuu ainutlaatuiseen ja osin aiemmin julkaisemattomaan arkistoaineistoon valokuvineen.

Kirja on suunnattu kaikille tanssista ja suomalaisen naisvoimistelun vaiheista kiinnostuneille. Se tarjoaa uutta tietoa myös teatterin, tanssin ja musiikin välisistä yhteyksistä ja suomalaisten kulttuurisuhteista saksankieliseen Eurooppaan.


Tuotesuositukset