Tekstit viraston työssä — tutkimus etuuspäätösten kielestä ja konteksteista

Tiililä, Ulla
Nimeke: Tekstit viraston työssä — tutkimus etuuspäätösten kielestä ja konteksteista
Tekijät: Tiililä, Ulla (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517468817
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,00 € (17,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1108
Painos: 1. painos, 2007
Kieli: suomi
Sivumäärä: 261
Tuoteryhmät: Kielet ja kielitiede
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 88.2 Suomen kieli
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: konteksti, genret, sosiaalietuudet, kuljetuspalvelut (sosiaalihuolto), sosiaalityö, asiakirjat, virkakieli, suomen kieli, kielenkäyttö, tekstianalyysi, tekstintutkimus, tekstilingvistiikka, intertekstuaalisuus
Virkateksteiltä vaaditaan paljon, mutta millaisissa oloissa tekstejä laaditaan? Kirja avaa virkatekstien, niiden kielen ja kirjoittamisen maailmaa haastattelujen ja tekstianalyysin keinoin. Aineistona on kuljetuspalvelupäätöksiä sekä niihin liittyviä asiakirjoja.

Tekstit viraston työssä on ajankohtainen puheenvuoro tilanteessa, jossa alalla kuin alalla tuotetaan tekstejä yhä enemmän - usein lain velvoittamana. Tekstien tekijät joutuvat kuitenkin tasapainottelemaan hallinnon ja asiakkaan välissä sekä tehokkuuden ja laatutavoitteiden ristipaineessa. Hyvät käytännöt jäävät helposti huomaamattomiksi.

Tekstit viraston työssä tarjoaa tietoa virkakielestä ja antaa metodisia malleja tekstin- ja tekstilajintutkijoille. Tutkimus on kielitieteellinen, mutta se keskustelee myös vammaispalveluja, sosiaalityötä sekä hallinnollista päätöksentekoa tarkastelevien tutkimusten kanssa. Kirja antaa sovellettavaa tietoa työelämän kehittäjille, poliittisille päätöksentekijöille ja lainsäätäjille.


Tuotesuositukset