Terveyshistoria — Näkökulmia ja lähestymistapoja keskiajalta nykypäivään

Kananoja, Kalle
Nimeke: Terveyshistoria — Näkökulmia ja lähestymistapoja keskiajalta nykypäivään
Tekijät: Kananoja, Kalle (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518585841
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 27.12.2022
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Historiallisia Tutkimuksia 287
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 321
Tuoteryhmät: Syksy 2022
Historiallisia Tutkimuksia
Historia
Kirjastoluokka: 90 HISTORIANTUTKIMUS. YLEINEN KULTTUURIHISTORIA YLEINEN SOTAHISTORIA. YLEINEN ARKEOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: terveys, tutkimus, historiantutkimus, parantaminen (terveys), sairaudet, terveyskäsitykset, toimijat, hoitokulttuuri, terveydenhoito, lääkärit, kätilöt, parantajat, potilaat, lääketiede, mielenterveys, kansanterveys, terveyspalvelut, terveyspolitiikka, sosiaalihistoria, historia
Lääkinnän, lääketieteen ja (kansan)terveyden historia on viimeisen kahden vuosikymmenen aikana noussut merkittäväksi tutkimuskeskittymäksi monissa suomalaisissa yliopistoissa.

Teos johdattaa terveyshistorian erilaisiin näkökulmiin ja tutkimuskysymyksiin sekä esittelee niiden selvittämiseksi tarvittavia lähdeaineistoja ja metodeja. Esimerkit menetelmien käytöstä, lähdeaineistoista, tutkimushaasteista ja niiden ratkaisemisesta antavat työvälineitä tutkimusprosessin toteutukseen sekä auttavat lukijaa hahmottamaan terveyshistorian monia mahdollisuuksia.

Teos kertoo myös laajemmin monista terveyshistorian suurista kysymyksistä ja auttaa ymmärtämään, miten käsityksemme terveydestä ja sairaudesta ovat kulttuurisesti ja yhteiskunnallisesti muovautuneita ja ajassa muuttuvia.

Kirjan kirjoittajat ovat terveyshistoriaan erikoistuneita tutkijoita eri yliopistoista ja alan johtavia asiantuntijoita Suomessa.


Tuotesuositukset