Thomas Sandholm — Syntynyt viittomaan

Koski, Sami; Sandholm, Thomas
Nimeke: Thomas Sandholm — Syntynyt viittomaan
Tekijät: Koski, Sami (Kirjoittaja)
Sandholm, Thomas (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518584875
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 19.1.2023
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 338
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 232
Tuoteryhmät: Elämäkerrat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: toimittajat (media), televisiotoimittajat, kuurot, viittomakieliset, kielelliset vähemmistöt, kuurous, viittomakieli, uutiset, henkilöhistoria
E-kirja, 2023
EPUB
14,90 €

Äänikirja, 2023
MP3
17,90 €

Pehmeäkantinen kirja, 2023

29,00 €

Thomas Sandholmin elämäkerta on tarina siitä, millaista on elää kuurona Suomessa.

Thomas Sandholm on se silmälasipäinen viittomakielisten uutisten ankkuri, jonka televisiossa näkevät päivittäin parhaimmillaan sadat tuhannet suomalaiset. Sandholm on viittonut tarinoita jo kuurojen sisäoppilaitoksessa, kun muut oppilaat vasta opettelivat viittomia, saanut potkut vakaumuksensa vuoksi sekä ihastunut ensitreffeillä tulevaan australialaiseen vaimoonsa.

Sandholm kasvoi kuurossa perheessä aikana, jolloin Suomen valtio oli kieltänyt kuuroilta lastenteon. Hänen kokemuksensa tiivistävät myös monen muun kuuron suvun tarinan: virallisesti kuurot olivat Suomessa 1900-luvulla steriloimislain ulkopuolella, mutta käytäntö oli toinen. Hänen elämäkertansa on kirja kuurosta sukupolvesta, joka vältteli viittomista kadulla, ettei se joudu pilkan kohteeksi. Se on tarina sukupolvesta, josta osa ei ole saanut edes syntyä.

”Aina oli sanottu, että kuurot eivät saa tehdä näin, että kuurot eivät pysty. Ajattelin, että kokeilen, miten käy, jos teenkin asiat eri tavalla. Ei kuurous ole este tällaiseen. Siitä se lähti ja sillä tiellä ollaan.”


Tuotesuositukset