Tiikerihevonen ja muita juttuja Kukkulan korttelista

Larmola, Maija; Larmola, Antti
Nimeke: Tiikerihevonen ja muita juttuja Kukkulan korttelista
Tekijät: Larmola, Maija (Kirjoittaja)
Larmola, Antti (Kirjoittaja)
Lumme, Leena (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789522222091
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 15,00 € (13,64 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Totta ja tarua
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 87
Tuoteryhmät: Lasten- ja nuortenkirjat
Kulttuuri
Kirjastoluokka: L84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Kansainvälisiäkin lastenkirjapalkintoja saanut Kukkulan kortteli -sarja saa jatkoa. Nyt kerrotaan muutaman perheen elämästä 1800-luvun lopun Helsingissä, jossa kuvitteellinen Kukkulan kortteli oli monen kaupunkilaisen kotipaikka vuonna 1899.

Kirja tarjoaa lapsille ja nuorille lukijoille elämänmakuisen matkan lähihistoriaan. Tarinat vievät lukijansa kaupunkilaisten arkeen ja juhlaan; kaduille, pihoille, keittiöihin ja saleihin, retkelle Korkeasaareen ja leikkihetkiin tarinaperheiden lasten kanssa.

Tarinoihin limittyvät myös ajan aatteet, kielipolitiikka, elämä eri kaupunginosissa ja eri yhteiskuntaluokissa sekä Helsingin kehittyminen kaupunkina. Ajan tapahtumia ja ilmiöitä taustoitetaan tarinoiden lisäksi tieto-osalla. Upea, yksityiskohtainen kuvitus tukee elävää tekstiä ja antaa mielikuvitukselle vauhtia. Teos vetoaa myös aikuisiin, asumisen ja elämisen historiasta kiinnostuneisiin lukijoihin.

Elämästä entisajan Helsingissä kertovat myös Kukkulan kortteli. Kaupungin kaksi vuosisataa (1987), Kesätukka (1990), Monosukka (1992) ja Jenkkikassi (1998).


Tuotesuositukset