Todellisuusmies ja unennäkijä — Alfred Kordelin säätiö kuvataiteen mesenaattina

Luojus, Susanna; Pennanen, Tapani
Nimeke: Todellisuusmies ja unennäkijä — Alfred Kordelin säätiö kuvataiteen mesenaattina
Tekijät: Luojus, Susanna (Kirjoittaja)
Pennanen, Tapani (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522222176
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1290
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 190
Tuoteryhmät: Taide ja arkkitehtuuri
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 70.92 Yleinen taidehistoria, Suomi
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: historiikit, säätiöt, taiteen tukeminen, kuvataide, kokoelmat, taidekokoelmat, henkilöhistoria, mesenaatit, keräilijät, historia
Alfred Kordelin (1868-1917) oli yksi 1900-luvun alun merkittävimmistä suomenkielisistä liikemiehistä. Vaatimattomista oloista lähtöisin oleva raumalaisen merimiehen poika loi suuromaisuutensa lähes tyhjästä. Kordelin toimi kaupan, teollisuuden ja laivanvarustuksen aloilla ja omisti mm. Reposaaren höyrysahan sekä Mommilan ja Jokioisten kartanot.

Alfred Kordelin kävi koulua vain kaksi vuotta. Hän arvosti kuitenkin henkisiä arvoja; testamentissaan hän jätti valtaosan omaisuudestaan Alfred Kordelinin yleisen edistys- ja sivistysrahaston peruspääomaksi. Kuvataiteiden ystävänä Kordelin rakennutti itselleen kesäasunnoksi Naantaliin Kultarannan, josta piti hänen kuolemansa jälkeen tehdä museo.

Yhteistyössä Alfred Kordelinin säätiön kanssa toteutettu kirja kertaa Kordelinin elämänvaiheet ja kertoo hänen suhteestaan kuvataiteisiin. Kirja kertoo myös säätiön monipuolisesta tuesta kuvataiteille sekä säätiön taidekokoelmien muotoutumisesta. Taidekokoelmasta esitellään sanoin ja kuvin viitisenkymmentä teosta.


Tuotesuositukset