Tolkien ja Kalevala

Korpua, Jyrki
Nimeke: Tolkien ja Kalevala
Tekijät: Korpua, Jyrki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518583168
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 8.8.2022 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 8.8.2022
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 305
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 220
Tuoteryhmät: Syksy 2022
Kirjallisuudentutkimus
Elämäkerrat
Kulttuuri
Kirjastoluokka: 86.21 Suomenkielisen kansanrunouden historia ja tutkimus
J. R. R. Tolkien on aikamme tunnetuin fantasiakirjailija, modernin fantasian isä ja yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä kirjailijoista. Taru sormusten herrasta ja muut Tolkienin teokset tekivät mielikuvituksellisesta kirjallisuudesta yhden suosituimmista kirjallisuuden lajeista. Mistä Tolkien ammensi inspiraatiota? Miten suomen kieli ja Kalevala liittyvät Bilbon ja Frodon fantasiamaailmaan?

Fantasiakirjallisuuden kirjoittamisen lisäksi Tolkien oli myyttejä rakastava kielitieteilijä ja Oxfordin yliopiston professori. Hän oli haltioitunut Kalevalasta, opiskeli suomea ja hyödynsi kansalliseepoksemme tarinoita ja sanastoa omissa kirjoituksissaan. Tolkien ja Kalevala tutkii Kalevalan vaikutusta Tolkienin tarinoiden ja maailman taustalla sekä kirjallisuushistoriallisesti inspiraationa ja vaikutteena että teosten elementteinä ja tarinankerronnan välineenä.

”On tunnettu tosiasia, että Tolkien rakasti Kalevalaa, mutta tarvittiin suomalainen Kalevalan tuntija Jyrki Korpua selvittämään, mitä siitä käytännössä seurasi. Tolkien ja Kalevala kartoittaa Tolkienin maailman ja Kalevalan yhtymäkohdat perusteellisuudella, johon tuskin on lisäämistä.” Kersti Juva


Tuotesuositukset