Tolkien ja Kalevala

Korpua, Jyrki
Nimeke: Tolkien ja Kalevala
Tekijät: Korpua, Jyrki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518583168
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 26.7.2022
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 305
Painos: 2. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 219
Tuoteryhmät: Kirjallisuudentutkimus
Elämäkerrat
Kulttuuri
Kirjastoluokka: 86.21 Suomenkielisen kansanrunouden historia ja tutkimus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirjallisuudentutkimus, fantasiakirjallisuus, vaikutteet, kansalliseepokset, suomalainen mytologia, suomen kieli, kertomusperinne, mielikuvitus, kirjailijat, englanninkielinen kirjallisuus
E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Miten Kalevala vaikutti J. R. R. Tolkienin tuotantoon?

Tolkien on maailman tunnetuin fantasiakirjailija ja modernin fantasian isä. Mistä hän ammensi inspiraationsa? Miten suomen kieli ja Kalevala liittyvät hobittien, haltioiden ja kääpiöiden kansoittamaan fantasiamaailmaan?

Kirjailijanuransa ohella Tolkien oli myyttejä rakastava kielitieteilijä ja Oxfordin yliopiston professori. Hän haltioitui Kalevalasta, opiskeli suomea ja hyödynsi kansalliseepoksemme tarinoita ja sanastoa omissa kirjoituksissaan. Tolkien ja Kalevala selvittää, minkälainen on Kalevalan vaikutus Tolkienin tarinoiden ja maailman taustalla.

”On tunnettu tosiasia, että Tolkien rakasti Kalevalaa, mutta tarvittiin suomalainen Kalevalan tuntija Jyrki Korpua selvittämään, mitä siitä käytännössä seurasi. Tolkien ja Kalevala kartoittaa Tolkienin maailman ja Kalevalan yhtymäkohdat perusteellisuudella, johon tuskin on lisäämistä.”

- Kersti Juva


Tuotesuositukset