Uskonto ja kehitys — Näkökulmia suomalaiseen kehitysyhteistyöhön ja -tutkimukseen

Vuola, Elina
Nimeke: Uskonto ja kehitys — Näkökulmia suomalaiseen kehitysyhteistyöhön ja -tutkimukseen
Tekijät: Vuola, Elina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522226921
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Tietolipas 249
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 230
Tuoteryhmät: Historia
Tietolipas
Kansanusko ja uskontotiede
Kirjastoluokka: 25.5 Diakonia. Sisälähetys. Evankelioiminen
Mikä on kehityksen ja uskonnon suhde? Mitä kehitys tarkoittaa uskonnon näkökulmasta ja mitä uskonnollistaustaiset kehitysyhteistyöjärjestöt tekevät? Edistävätkö vai estävätkö ne kehitystä ja inhimillistä hyvinvointia? Entä mitä helluntailaisuuden voimakas kasvu globaalissa etelässä merkitsee kehityksen kannalta? Mitä tarkoittaa uskonnon lukutaito? Mikä on lähetystyön ja kehitysyhteistyön suhde?

Kehitystutkimuksessa ja -politiikassa uskontoon liittyvät kysymykset on yleensä joko kapeasti liitetty lähetystyöhön ja sen historiaan tai vielä tavallisemmin niitä ei ole käsitelty juuri mitenkään. Uskonnontutkimuksessa kehitykseen liittyviä kysymyksiä on taas usein tarkasteltu kapeasti. Tieteenalojen välisen vuoropuhelun puuttuminen ja kehitystutkimuksessa vallinnut uskontosokeus tai asenteellinen suhtautuminen uskontoon ovat puolestaan vaikuttaneet siihen, että uskonnon ja kehityksen välistä monitahoista suhdetta on tarkasteltu puutteellisesti.

Kirjassa tarkastellaan uskonnon monimuotoista suhdetta kehitykseen teoreettisesti ja käytännöllisesti muun muassa näiden kysymysten kautta. Uskonnon merkitys kasvaa globaalisti, ja kehitysrahoituksessa muiden kuin valtiollisten toimijoiden merkitys voimistuu.

Kirja soveltuu oppikirjaksi eri alojen opiskelijoille (kehitystutkimus, valtio-oppi, politiikan tutkimus, historia, antropologia sekä teologia ja uskontotiede), perusteokseksi eri alojen tutkijoille, kehitysyhteistyön ja politiikan asiantuntijoille ja kenelle tahansa kehityksen ja uskonnon välisestä suhteesta kiinnostuneelle lukijalle.

TT Elina Vuolan toimittama Uskonto ja kehitys on ensimmäinen suomeksi julkaistava akateeminen tietokirja uskonnon ja kehityksen suhteesta.


Tuotesuositukset