Uusi Viron historia

Zetterberg, Seppo
Nimeke: Uusi Viron historia
Tekijät: Zetterberg, Seppo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522228383
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € 14,00 € (12,73 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 137
Painos: 2. painos, 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 352
Tuoteryhmät: Historia
Kesäale
Kirjastoluokka: 97.21 Viron historia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: esihistoria, keskiaika, Ruotsin vallan aika, itsenäisyyden aika, miehitys, neuvostovallan aika, itsenäistyminen (valtiot), poliittinen historia, suurvaltapolitiikka, historia
Avainsanat: viro, baltia, historia, venäjä
E-kirja, 2017
EPUB
6,90 €

Viro on hyvä esimerkki maasta, jonka nykyisyyttä ei voi ymmärtää paneutumatta maan varhaisempiin vaiheisiin. Viron kohtaloon on vaikuttanut voimakkaasti sijainti idän ja lännen välillä: maa on ollut milloin taistelukenttä, milloin taas lännen puskuri itää vastaan.

Varhaisesta historiastaan lähtien Viro on ollut kulkureitti niin kaupalle ja kulttuurille kuin armeijoillekin. Maan sijainti on tuonut mukanaan sotia ja miehityksiä, mutta samalla se on tuonut Viroon kauppaa ja kulttuurivaikutteita.

Uusi Viron historia on tietopaketti Viron-matkailijoille ja naapurimaasta kiinnostuneille. Se kertoo Viron ja sen asukkaiden vaiheista jääkaudesta aina syksyyn 2016 saakka, jolloin Kersti Kaljulaid ensimmäisenä naisena valittiin tasavallan presidentiksi.

Tekstiä täydentävät havainnolliset kartat sekä runsas kuvitus.

Seppo Zetterberg on Tarton yliopiston kunniatohtori, Suomalaisen Tiedeakatemian jäsen ja Opetatud Eesti Selts -seuran kunniajäsen.


Tuotesuositukset