Vaietut ja vaiennetut — Karjalankieliset karjalaiset Suomessa

Sarhimaa, Anneli
Nimeke: Vaietut ja vaiennetut — Karjalankieliset karjalaiset Suomessa
Tekijät: Sarhimaa, Anneli (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522228901
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Tietolipas 256
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 297
Tuoteryhmät: Kansatiede ja antropologia
Tietolipas
Kirjastoluokka: 88.4 Muut itämerensuomalaiset kielet
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: karjalaiset, karjalan kieli, karjalankieliset, kulttuuri, vähemmistökielet, itämerensuomalaiset kielet, kielipolitiikka, vähemmistöpolitiikka, muuttoliike, sodat, siirtoväki, sosiolingvistiikka, kielihistoria, historia
E-kirja, 2017
EPUB
6,90 €

Karjalan kieli ja karjalankielisten oikeudet on sivuutettu Suomessa aivan viime vuosiin saakka. Miksi karjalan kielestä on vaiettu ja miksi sitä on vähätelty? Miten nyky-Suomessa tulisi tukea karjalan kielen puhujia, jotta heidän ei enää tarvitsisi vaieta omalla kielellään?

Vaietut ja vaiennetut -teos on ensimmäinen kokonaisvaltainen esitys Suomessa kotoperäisestä karjalankielisestä väestöstä. Historian, kielen ja kulttuurin lisäksi se kuvaa karjalankielisten asemaa sodanjälkeisessä Suomessa ja ottaa kantaa siihen, miten heidän mahdollisuuksiaan käyttää karjalaa ja siirtää kieltä uusille puhujapolville tulee parantaa.

Kirja on tarkoitettu Suomen karjalankieliselle yhteisölle, kielellisten oikeuksien toteutumisesta vastaaville päättäjille ja virkamiehille, tutkijoille ja opiskelijoille sekä kaikille vähemmistökielten asemasta ja Suomen kieli-ilmastosta kiinnostuneille lukijoille.


Tuotesuositukset