Vain sodassa kuollut mies — Kadonnut, kaatunut, teloitettu?

Ylönen-Peltonen, Raija
Nimeke: Vain sodassa kuollut mies — Kadonnut, kaatunut, teloitettu?
Tekijät: Ylönen-Peltonen, Raija (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518582321
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 4.8.2020
Hinta: 14,90 € (13,55 € alv 0 %)


Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 216
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
Kovakantinen kirja, 2020

30,00 €

Talvisodan aikana lähes tuhat suomalaissotilasta jäi sotavangiksi. Vain sodassa kuollut mies kertoo yhden heistä tarinan.

Reinon sota ei mennyt kuten sankaritarinoissa. Oli käsky lähteä, oli mielikuvia paremmasta. Oli peruuttamattomia tekoja ja vihollisen vankileiri - ja mahdollisuus selvitä. Mitä hänelle tapahtui?

Reino jäi puna-armeijan sotavangiksi, ja hänet lähetettiin vakoojana takaisin Suomeen. Suomessa Reino vangittiin uudestaan, ja virallisen version mukaan hän kuoli Mikkelin pommituksessa tammikuussa 1940. Huhujen mukaan Reino teloitettiin. Hänen kuolemallaan ei ole päivämäärää eikä kuolintodistuksessa allekirjoitusta. Hän ei ole sankarivainaja eikä virallisesti sotavankikaan.

Kansallisarkiston ylitarkastajana työskentelevä Ylönen-Peltonen on erikoistunut sota-ajan aineistoihin. Hänen teoksensa pureutuu talvisodan pimeään puoleen ja puhumattomuuden perintöön, kohtaloihin, jotka on häivytetty sodan sankaritarinoista. Teos antaa äänen omaisten loppumattomalle odotukselle tilanteissa, joissa tietoa ei ollut tai sitä ei saanut kertoa.


Tuotesuositukset