Vaivaisukot — Perusturvan pioneerit

Vauhkonen, Ville
Nimeke: Vaivaisukot — Perusturvan pioneerit
Tekijät: Vauhkonen, Ville (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518583076
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 9.2.2022
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 299
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 214
Tuoteryhmät: Historia
Yhteiskunta
Kulttuuri
Kevät 2022
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: vaivaisukot, köyhäinapu, köyhäinhoito, perusturva, kehitys, kirkkotaide, puuveistokset, sosiaalihistoria, kirkkohistoria, kulttuurihistoria, historia
”On se miespolvien ajat sanattomin sanoin almuja anellut. Suuren suuri sen saalis ei lie koskaan ollut. Mutta olemassaolollaan on se ollut muistuttamassa meille ainaisesta avuntarpeesta ympärillämme, ja että autuaampi on antaa kuin ottaa.”

Vaivaisukot keräyslippaineen ovat päivystäneet kirkkojemme porteilla jo 1600-luvulta lähtien. Ukot keräsivät rahaa vaivaiskassoille ja pitäjien vilja-avun tueksi. Vaivaisukko oli paikallinen auttamisen muoto aikana ennen sosiaaliturvaa. Yhteisö piti huolen omistaan, ja puuveistokset symboloivat tätä perusturvajärjestelmää. Ne myös loivat auttamismallin eetoksen esittäessään tavallisia ihmisiä eivätkä pyhimyksiä tai muita sankarihahmoja. 

Vaivaisukot – perusturvan pioneerit kertoo suomalaisen perusturvan historiasta vaivaisukon silmin. Samalla teos käy läpi hyvinvointivaltiomme varhaista historiaa: perusturvan kehittäminen oli tärkeä osa kansakunnan rakentamista. Vaivaisukot ovat ainutlaatuinen osa suomalaista kulttuuriperintöä ja perusturvamme todellisia pioneereja.


Tuotesuositukset