Valkoiset ruusut — Hannu Lemisen ja Helena Karan elämä ja elokuvat

Laine, Kimmo; Seitajärvi, Juha
Nimeke: Valkoiset ruusut — Hannu Lemisen ja Helena Karan elämä ja elokuvat
Tekijät: Laine, Kimmo (Toimittaja)
Seitajärvi, Juha (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522220011
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,00 € (17,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: SKS:n toimituksia 1175, Tiede
Painos: 1. painos, 2008
Kieli: suomi
Sivumäärä: 455
Tuoteryhmät: Kulttuuri
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 77.4 Elokuva. Elokuvataide
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: elokuvanäyttelijät, elokuvaohjaajat, elokuvat, filmografiat, elokuvataide, historia
Valkoiset ruusut on kirja ohjaaja Hannu Lemisen ja näyttelijä Helena Karan elämästä ja ennen muuta elokuvista. Leminen oli suomalaisen elokuvan studiokauden keskeisiä ohjaajia, jonka erikoisalaa olivat romanttiset epookkielokuvat ja hienostuneet komediat. Helena Kara taas kuului Suomen valovoimaisimpiin filmitähtiin 1930-luvun lopulta 1950-luvun alkuun. Kummallakin oli oma uransa, mutta muistettavimmat teokset kuten Valkoiset ruusut ja Soita minulle, Helena! syntyivät pariskunnan yhteistyönä.

Runsaasti kuvitetussa artikkelikokoelmassa eritellään Lemisen tuotannon piirteitä ja Karan tähtikuvaa. Mukana on myös lajitutkielmia, pohdintoja elokuvan ja kirjallisuuden suhteista sekä elokuvien musiikki- ja tyylianalyysejä. Kirja tarjoaa kattavan näkemyksen Lemisen ja Karan elokuvaurista, mutta etsii samalla myös uusia näkökulmia elokuvan kulta-ajan tuotantoon, varhaiseen televisiohistoriaan sekä yleisemminkin 1900-luvun kulttuurihistoriaan. Kirjoittajat ovat tutkijoita, elokuvakriitikoita, elokuva-alan ammattilaisia ja Lemisen entisiä työtovereita.


Tuotesuositukset