Vammaiset — Vaivaisista täysivaltaisiksi kansalaisiksi?

Laitinen, Matti; Pietilä, Paula
Nimeke: Vammaiset — Vaivaisista täysivaltaisiksi kansalaisiksi?
Tekijät: Laitinen, Matti (Kirjoittaja)
Pietilä, Paula (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518583151
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 7.3.2022
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 304
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 276
Tuoteryhmät: Historia
Yhteiskunta
Kevät 2022
Huhtikuun ystäväedut
Kirjastoluokka: 37 SOSIAALIPOLITIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: vammaiset, elämänkaari, arki, identiteetti, yhdenvertaisuus, asenteet, oikeudet, osallisuus, työelämä, palvelut, vammaispalvelut, kokemukset
E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Äänikirja, 2022
MP3
17,90 €

Miltä tuntuu olla vammainen? Vammaisten henkilöiden elämää sanoittavat tavallisesti erilaiset asiantuntijat. Vammaiset - Vaivaisista täysivaltaisiksi kansalaisiksi? antaa puheenvuoron ja äänen vammaisille itselleen.

Teos perustuu laajaan haastatteluaineistoon. Esiin nousee eri elämänvaiheissa olevien vammaisten arki ja ja elämänkokemus. Samalla teos pohtii yhteiskunnassa ja vammaisten oikeuksissa tapahtuneita muutoksia 1930-luvulta alkaen. Vammaisilla on nykyään oikeuksia, ja vaivaisista on ainakin muodollisesti tullut täysivaltaisia kansalaisia. Mutta onko vammaisilla vieläkään yhdenvertaisia mahdollisuuksia, teos kysyy.

Matti Laitinen on aikuiskoulutuksen dosentti, joka opettaa kasvatustieteitä ja vammaistutkimusta Helsingin yliopistossa. Paula Pietilä on yhteiskuntatieteiden maisteri, joka toimii esteettömyyssuunnittelijana Turun yliopistossa. Molemmat ovat toimineet luottamushenkilöinä tai aktiivisina jäseninä lukuisissa vammaisjärjestöissä jo lähes 30 vuoden ajan.


Tuotesuositukset