Vanha liitto — Kovien huumeiden käyttäjät 1960 - 1970 -lukujen Helsingistä

Kainulainen, Heini; Rönkä, Sanna; Savonen, Jenni
Nimeke: Vanha liitto — Kovien huumeiden käyttäjät 1960 - 1970 -lukujen Helsingistä
Tekijät: Kainulainen, Heini (Kirjoittaja)
Rönkä, Sanna (Kirjoittaja)
Savonen, Jenni (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522228956
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1433
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 247
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 30.16 Kriminologia. Kriminaalisosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: narkomaanit, huumeiden käyttö, huumeet, riippuvuus, huumeongelmat, huumausainerikokset, huumekauppa, rangaistukset, valvonta, päihdehuolto, poliisi (organisaatiot), identiteetti, marginaaliryhmät, kontrollipolitiikka, huumepolitiikka, historia
E-kirja, 2017
EPUB
6,90 €

Niin kutsuttu Vanha liitto aloitti kovien huumeiden käyttönsä 1960-70 lukujen huumeaallon nosteessa. Näiden ikääntyneiden käyttäjien ja ex-käyttäjien haastatteluihin pohjaava teos kuvaa kovien huumeiden käyttäjien elämää ja heihin kohdistettua kontrollia. Samalla kirja valottaa erään marginaaliryhmän syntyä rakennemuutoksen ja lähiöistymisen puristuksessa.

Tieteellinen tutkimus Vanhan liiton sukupolvesta tarjoaa uuden, käyttäjien omiin kokemuksiin perustuvan, näkökulman ensimmäisen huumeaallon aikaisiin tapahtumiin. Käyttäjillä on myös ollut aivan erityinen näköalapaikka tarkastella huumausainekulttuureissa ja -markkinoilla tapahtuneita ilmiöitä noin 40 vuoden perspektiivistä.

Teos sopii huumekysymyksestä, kontrollintutkimuksesta ja marginalisoitumisesta kiinnostuneille, sekä opetusmateriaaliksi niin yliopistoihin kuin ammattikorkeakouluihin.


Tuotesuositukset