Vanhuus ja kielenkäyttö

Hippi, Kaarina; Mäntynen, Anne; Lindholm, Camilla
Nimeke: Vanhuus ja kielenkäyttö
Tekijät: Hippi, Kaarina (Toimittaja)
Mäntynen, Anne (Toimittaja)
Lindholm, Camilla (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518582246
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1463
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 321
Tuoteryhmät: Syksy 2020
Kielet ja kielitiede
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 87 KIELITIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: vanhuus, kielenkäyttö, ikääntyneet, vuorovaikutus, kielellinen vuorovaikutus, puhekieli, virkakieli, asiointi, muistisairaudet, monikielisyys, hoivapalvelut, ikääntyminen, ikääntyminen, representaatio, journalismi, kielentutkimus, gerontologia
Miten vanhuksista ja vanhuksille puhutaan? Miten ja miksi kieli vanhuudessa muuttuu? Vanhuus ja kielenkäyttö purkaa yksipuolista kuvaa vanhuudesta ja tarjoaa uutta tutkimustietoa keskusteluun ikääntymisestä suomalaisessa nyky-yhteiskunnassa. Teos nostaa esiin uusia ja kriittisiä näkökulmia paljon puhuttuihin vanhenemisen, vanhustenhoidon ja kielenkäytön teemoihin. Ikä on vain yksi muuttuja, ja vanhuus ja kielenkäyttö kytkeytyvät moniin muihin taustatekijöihin, kuten yksilöllisiin terveyteen tai kielitaustaan liittyviin eroihin.

Teoksen lähestymistapoina ovat esimerkiksi diskurssin- ja vuorovaikutuksentutkimus sekä etnografia. Artikkeleissa analysoidaan muun muassa mediatekstejä, haastatteluja ja videoituja vuorovaikutustilanteita. Kirjoittajat ovat vanhuuden ja kielenkäytön tutkijoita kielentutkimuksen ja sen lähialojen piiristä.


Tuotesuositukset