Vapaakaupan tiellä — Suomen kauppa- ja integraatiopolitiikka maailmansodista EU-aikaan

Aunesluoma, Juhana
Nimeke: Vapaakaupan tiellä — Suomen kauppa- ja integraatiopolitiikka maailmansodista EU-aikaan
Tekijät: Aunesluoma, Juhana (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522222329
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 14,00 € (12,73 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1303
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 536
Tuoteryhmät: Historia
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: taloushistoria, ulkomaankauppa, kauppapolitiikka, talouspolitiikka, vapaakauppa, GATT-sopimus, Euroopan integraatio, taloudellinen integraatio, kansainvälinen kauppa, taloussuhteet, historia
Miten Suomesta tuli 1995 Euroopan unionin jäsenmaa? Mikä oli pienen, ulkomaankaupasta riippuvaisen kansallisvaltion paikka 1900-luvun mullistuksissa ja suurvaltojen ristiriitaisten etujen puristuksessa? Teos seuraa Suomen tasapainoilua vapaakaupan ja protektionismin välillä 1900-luvun kuohuissa. Osansa saavat Suomen kytkeytyminen Euroopan taloudelliseen integraatioon, Suomen paikka Pohjolassa, suhteet Neuvostoliittoon sekä Suomen osallistuminen maailmanlaajuiseen kaupan vapauttamiseen. Kiinnittyminen kehittyvään maailmantalouteen on ollut keskeinen osa Suomen itsenäisyyden ajalla kokemaa muodonmuutosta. Vapaakaupan tieltä löytyy kuitenkin yllättäviä käänteitä ja monia vaikeita ratkaisuja. Tie EU:hun oli mutkikas.

Teos käsittelee vuosia 1917-1995 ja on ensimmäinen laaja, taloudellista ja poliittista näkökulmaa yhdistävä yleisesitys aiheesta. Maailmansotien ja kylmän sodan vuosikymmenten lisäksi se sisältää yksityiskohtaisen selostuksen Suomen EU-jäsenyyden toteutumisesta kylmää sotaa seuranneessa maailmanjärjestyksessä.


Tuotesuositukset