Vieras, outo, vihollinen — toiseus antiikista uuden ajan alkuun

Hänninen, Marja-Leena
Nimeke: Vieras, outo, vihollinen — toiseus antiikista uuden ajan alkuun
Tekijät: Hänninen, Marja-Leena (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522224378
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Historiallinen Arkisto 137
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 458
Tuoteryhmät: Historia
Historiallinen Arkisto
Kirjastoluokka: 91 MAAILMANHISTORIA. EUROOPAN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: historia, uusi aika, keskiaika, antiikki, kulttuurihistoria, viholliskuvat, muukalaisviha, ennakkoluulot, ulkopuolisuus, muukalaisuus, uskonto ja uskonnot, sukupuoli, eläimet, vieraus, toiseus, identiteetti
Teoksessa tarkastellaan identiteetin ja toiseuden kuvia sekä ilmaisemisen tapoja antiikissa, keskiajalla ja uuden ajan alussa. Kuinka ryhmä tai henkilö määritellään ja kuvataan vieraaksi, toiseksi, viholliseksi? Miten ja millä ehdoin 'meidän' ja 'niiden' ystävällismielinen kohtaaminen olisi mahdollista? Kuinka konfliktit syntyvät? Kuinka yhteisön kuva itsestään rakentuu toiseen ja vieraaseen peilaten?

Artikkelit käsittelevät mm. etnisen syntyperän, uskonnon, sukupuolen, iän, seksuaalisen käyttäytymisen ja sosiaalisten normien kautta määriteltyä toiseutta. Teokseen sisältyy myös tutkimuskäsitteitä avaava johdanto. Kirjoittajat ovat historian ja/tai klassillisten kielten tutkijoita Helsingin, Tampereen, Turun Jyväskylän, Joensuun ja Oulun yliopistoista.


Tuotesuositukset