Viro 1914-1922

Harjula, Mirko
Nimeke: Viro 1914-1922
Tekijät: Harjula, Mirko (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522220851
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,00 € (17,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1216
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 331
Tuoteryhmät: Historia
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 97.21 Viron historia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: poliittinen historia, vallankumoukset, lokakuun vallankumous, sisällissodat, ensimmäinen maailmansota, itsenäistyminen (valtiot), Viron vapaussota, miehitys, saksalaiset, historia
Tutkimus on yksityiskohtainen kokonaisesitys Viron tapahtumista ja virolaisten toimista ajan jaksolla, joka ulottuu ensimmäisestä maailmansodasta vapaussotaan. Viron vapaussodan ja siihen liittyvien suomalaisten heimosotien lisäksi kirjassa esitellään virolaisten taistelu Venäjän tsaarin puolesta maailmansodassa, Venäjän ja Saksan kamppailut Viron hallitsemisesta sekä virolaisten kansallismielisten vaikuttajien poliittinen toiminta itsehallinnon ja sittemmin itsenäisyyden puolesta. Kirja tarkastelee myös virolaisten vasemmistolaisten osallisuutta Venäjän vallankumouksiin ja sisällissotaan sekä heidän pyrkimyksiään yhteiskunnallisen vallankumouksen toteuttamiseen Virossa.

Kirjan laajaan liiteosaan on koottu Virossa vaikuttaneiden henkilöiden henkilöhistorioita sekä erilaisia luetteloita sotajoukoista ja puoluemenestyksestä. Lähteinä on käytetty laajasti Virossa, Neuvostoliitossa, Venäjällä ja länsimaissa julkaistua tutkimus- ja muistelmakirjallisuutta sekä painettua arkistomateriaalia. Teoksen kuvitus on valtaosaltaan Suomessa aiemmin julkaisematonta.


Tuotesuositukset