Virtuaalinen kotiseutu

Riukulehto, Sulevi; Haasio, Ari
Nimeke: Virtuaalinen kotiseutu
Tekijät: Riukulehto, Sulevi (Toimittaja)
Haasio, Ari (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518582192
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Tietolipas 266
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 235
Tuoteryhmät: Syksy 2020
Yhteiskunta
Tietolipas
Hukkapäivät
Kirjastoluokka: 30.12 Elämäntapojen sosiologia. Kulttuurisosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kotiseutu, virtuaalisuus, kokemukset, koti, verkkoympäristö, yhteisöllisyys, viihtyvyys, verkkoyhteisöt, Internet, kuntalaiset, ulkosuomalaiset, osakulttuurit, virtuaalimuseot, verkkopelit, digitaalinen kulttuuri, kotiseutututkimus
Arkikokemuksen muuttuessa myös ihmisten käsitys omasta kotoisuuden piiristä on saanut uusia sisältöjä. Internet on uusi kotoisuuden osa-alue. Monelle se on kuin yksi koti. Siellä kulutetaan vapaa-aikaa, tavataan ystäviä ja viihdytään. Se on myös työympäristö. Verkon foorumit ja sosiaalisen median palvelut ovat olemukseltaan virtuaalisia; ne eivät ole olemassa samalla tavoin kuin käsin kosketeltava elämisympäristö. Silti ne ovat elinpiirimme olennainen osa. Etenkin nuorille verkon palvelut ovat tärkeä osa elämää. Internetissä on tärkeitä paikkoja, siellä tapahtuu kiinnostavia asioita, ja siellä kulutetaan mielellään aikaa. Se on virtuaalinen kotiseutu.

Tässä teoksessa yhdeksän suomalaista tutkijaa eri tieteenaloilta pohtii virtuaalisen kotiseudun ja internetin merkitystä ihmisten arjessa. Miten kotiseutu menee ja viedään verkkoon? Miten kotoisuuden kokemus täydentyy ja syntyy verkossa?

Virtuaalisen kotiseudun kokemusta tarkastellaan ulkosuomalaisuuden ja monipaikkaisuuden, digitaalisten kartta-aineistojen, pelimaailmojen, äänimaisemien ja äänitearkistojen näkökulmista perinteistä yhdistys- ja museotoimintaa unohtamatta.


Tuotesuositukset