Yhteisöllisyyden perintö — tutkimuksia yhteisöistä eri vuosisadoilla

Eilola, Jari; Moilanen, Laura-Kristiina
Nimeke: Yhteisöllisyyden perintö — tutkimuksia yhteisöistä eri vuosisadoilla
Tekijät: Eilola, Jari (Toimittaja)
Moilanen, Laura-Kristiina (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522224873
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Historiallinen Arkisto 139
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 402
Tuoteryhmät: Historia
Historiallinen Arkisto
Kirjastoluokka: 93 POHJOISMAIDEN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yhteisöllisyys, yhteisöt, yksilö, jäsenyys, käyttäytyminen, poikkeavuus, transnationaalisuus, hierarkia, ammatit, yhteiskunnallinen asema, porvaristo, paikallisyhteisöt, kotiseutu, paikallisuus, identiteetti, alueellinen identiteetti, kuntarajat, erilaisuus
Miten keskiajalla suhtauduttiin erilaisuuteen? Miten yhteisö kohteli nuoria rettelöitsijöitä 1600-luvun Tukholmassa? Mihin taikojaa tarvittiin 1700-luvulla? Miten postmodernissa maailmassa kuulutaan paikkaan?

Teos tarkastelee erilaisia yhteisöjä Ruotsissa ja Suomessa viidellä vuosisadalla. Artikkeleissa tuodaan esiin yhteisöllisyyden muuttuvia ja pysyviä piirteitä ja pohditaan, miten yhteisössä eletään, mitä yhteisöllisyys ihmisille merkitsee ja kuinka yhteisö ja sen jäsenet muokkaavat toisiaan. Empiiristen tapausesimerkkien lisäksi käsitellään myös historiantutkimuksen metodiikkaa.

Teos on ainoa laatuaan, sillä tässä laajuudessa aihepiiriä ei ole aiemmin Suomessa tarkasteltu. Teos soveltuu kurssikirjaksi historia-aineiden ja yheiskuntatieteiden opiskelijoille, historian harrastajille ja kaikille, joita yhteisössä eläminen askarruttaa.


Tuotesuositukset