Yli kaikkien rajojen? — Helsingin olympialaiset ja Armi Kuusela kansainvälisyyden kynnyksellä

Urponen, Maija
Nimeke: Yli kaikkien rajojen? — Helsingin olympialaiset ja Armi Kuusela kansainvälisyyden kynnyksellä
Tekijät: Urponen, Maija (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522222015
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Vuoteen 1952 sijoittuu kaksi tapahtumaa, jotka vuosikymmenten saatossa ovat painuneet suomalaisten kollektiiviseen muistiin: Helsingin olympialaiset ja Armi Kuuselan valinta Miss Universumiksi. Olympialaiset ja Armi toimivat vertauskuvallisina vedenjakajina kansallisen sulkeutuneisuuden ja avoimuuden, karun menneisyyden ja loistavan tulevaisuuden välillä. Tapahtumiin liittyneissä julkisissa keskusteluissa koeteltiin suomalaisuuden rajoja; "vieraat" miehet ja "vieras" rakkaus hämmensivät kansakuntaa.

Teemojaan monisyisesti tarkasteleva kirja luo kansakunnan muistin ydintapahtumien kautta näkökulman suomalaisuuden historiaan ja historiakuviimme. Se tuo näkyville ylikansallisen sukupuolen ja seksuaalisuuden juonen, joka liittyy kiinteästi kansakunnan kertomiseen. Olympialaisiin ja Armi Kuuselaan liitetty muistamisen tapa muodostaa kertomuksen, jossa Suomi avautuu kohti maailmaa, ottaa siinä paikkansa ja saa osakseen sen tunnustuksen.

Millaisena olympialaisten ja Armi Kuuselan varaan rakentuva Suomi näyttäytyy, kun sitä tarkastellaan suomalaisten naisten ja ulkomaalaisten miesten välisten suhteiden näkökulmasta?


Tuotesuositukset