Ympäristö, estetiikka ja hyvinvointi

Puolakka, Kalle; Haapala, Arto; Rannisto, Tarja
Nimeke: Ympäristö, estetiikka ja hyvinvointi
Tekijät: Puolakka, Kalle (Toimittaja)
Haapala, Arto (Toimittaja)
Rannisto, Tarja (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522226884
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1417
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 190
Tuoteryhmät: Kulttuuri
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 34.5 Yhdyskuntasuunnittelu. Kaupunkisuunnittelu Ympäristönsuunnittelu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ympäristö, estetiikka, hyvinvointi, arki, kaupunkiympäristö, maaseutuympäristö, kulttuuri, luonto, ympäristösuunnittelu, kaupunkisuunnittelu, rakennettu ympäristö, viheralueet, virkistysalueet, maankäyttö- ja rakennuslaki
Teos tuo tuoreen ympäristöesteettisen näkökulman hyvinvoinnin kysymyksiin. Mikä merkitys esteettisillä arvoilla on ihmisen hyvinvoinnille? Minkälaiset ympäristöt tukevat hyvinvointia? Mikä tehtävä esteettisillä seikoilla on tai tulisi olla ympäristöä ja kaupunkikuvaa koskevassa päätöksenteossa? Näiden kysymysten lisäksi kirjassa käsitellään myös sellaisia aiheita kuin esteettinen jalanjälki, vuorovaikutteinen ympäristösuunnittelu, ekologinen estetiikka ja leppoistaminen.

Paitsi estetiikan asiantuntijoita teoksen kirjoittajiin kuuluu tutkijoita yhdyskuntasuunnittelun sekä kaupunki- ja ympäristötutkimuksen aloilta. Kirjassa esitetään konkreettisia tapausanalyysejä ympäristön esteettisten arvojen ja hyvinvoinnin yhteyksistä. Esimerkkien joukossa on niin pysähtymisen mahdollistavia paikkoja kaupungeissa kuin muuttuva maaseutuympäristö. Kirja osoittaa, että esteettisyys ei ole turhaa ylellisyyttä, vaan yksi ihmisen hyvinvoinnin tärkeä rakenneosa, joka tulisi entistä vahvemmin huomioida esimerkiksi kaupunkisuunnittelussa.

Teos luo keskusteluyhteyksiä eri ympäristöalojen välille ja soveltuu hyvin yliopistolliseksi oppikirjaksi. Kokoelma antaa myös välineitä ympäristö- ja kaupunkisuunnittelun ongelmien kanssa työskenteleville pohtia viheralueiden ja muiden esteettisten ympäristöjen merkitystä oman työnsä kannalta.


Tuotesuositukset