Yritys ja yhteiskunta — Heikki Huhtamäen verkosto- ja sidosryhmäsuhteet

Teräs, Kari
Nimeke: Yritys ja yhteiskunta — Heikki Huhtamäen verkosto- ja sidosryhmäsuhteet
Tekijät: Teräs, Kari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522221155
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Historiallisia tutkimuksia 246
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 491
Tuoteryhmät: Historia
Historiallisia Tutkimuksia
Kirjastoluokka: 36.09 Taloushistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sosiaaliset verkostot, vuorineuvokset, yritysjohtajat, liikemiehet, tehtailijat, elintarviketeollisuus, sukulaiset, sidosryhmät, liiketoiminta, liike-elämä, kansainväliset suhteet, yritykset, yhteiskuntavastuu, sosiaalinen vastuu, sotatalous, säännöstely, siirtymätalous, taloushistoria, henkilöhistoria, historia
Vuorineuvos Heikki Huhtamäki (1900-1970) ja hänen perustamansa elintarviketeollisuuden yhtymä tarjoaa hyvän mahdollisuuden perehtyä yrityksen yhteiskuntasuhteidenja erilaisten sidosryhmien merkitykseen liiketoiminnassa. Huhtamäki oli "yhteiskunnallinen yrittäjä", jolle yhteiskuntasuhde oli laajempi käsite kuin suhde markkinoihin. Hänen yrittäjäkuvaansa kuuluivat monipuoliset sosiaaliset verkostot yhteiskunnan eri aloille.

Teos pyrkii avaamaan uuden näkökulman ennen muuta sota- ja säännöstelytalouden toiminta- ja ajatusmuotoihin yritystoiminnan näkökulmasta ja ottaa näin osaa ajankohtaiseen keskusteluun yritysten yhteiskunnallisesta vastuusta. Luottamusverkostoja ja sidosryhmiä tarkastelemalla teos piirtää dynaamisen ja toimijakeskeisen kuvan yrityksen ja yhteiskunnan suhteista. Huhtamäen taloudellisten, poliittisten ja kulttuuristen verkostojen analyysin kautta hahmotetaan kuvaa suomalaisen yhteiskunnan muutoksesta 1900-luvulla.


Tuotesuositukset