Dialogi kaunokirjallisuudessa

Koivisto, Aino; Nykänen, Elise
Nimeke: Dialogi kaunokirjallisuudessa
Tekijät: Koivisto, Aino (Toimittaja)
Nykänen, Elise (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522224552
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Tietolipas 242
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 337
Tuoteryhmät: Kielet ja kielitiede
Tietolipas
Kirjastoluokka: 88.2 Suomen kieli
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirjallisuudentutkimus, dialogi, kaunokirjallisuus, kertomakirjallisuus, näytelmäkirjallisuus, kerronta, välimerkit, tehtävät, esittäminen, näytelmät, ohjeet, kansankieli, kansallisuusaate, kieli ja kielet, puhe (puhuminen), fiktio, havainnot, tunteet, lyriikka, dialogisuus
Artikkelikokoelma lähestyy kaunokirjallista dialogia kielen- ja kirjallisuudentutkimuksen menetelmin. Poikkitieteellinen teos nostaa esiin vähän tutkitun kerronnan esitysmuodon ja valaisee sitä useista, toisiaan täydentävistä näkökulmista. Teoksen artikkelit ovat tapaustutkimuksia, jotka tarkastelevat yksityiskohtaisesti yhden tai useamman kaunokirjallisen teoksen dialogeja.

Kirja on laaja suomenkielinen esitys kaunokirjallisesta dialogista. Se tarjoaa uusia teoreettis-menetelmällisiä malleja dialogin tutkimukseen ja tuoretta tietoa kaunokirjallisen dialogin ilmiöistä.Artikkelien hienous on niiden metodisessa ja analyyttisessä tarkkuudessa: taidossa kiinnittää huomiota pieniin ja merkityksellisiin yksityiskohtiin ja kyvyssä niveltää nämä pienet ja merkitykselliset yksityiskohdat suurempiin merkityskuvioihin, viime kädessä paljon puhuttuun maailmallisuuteen.


Tuotesuositukset