Eläin ja ihminen — Mikä meitä yhdistää?

Telkänranta, Helena
Nimeke: Eläin ja ihminen — Mikä meitä yhdistää?
Tekijät: Telkänranta, Helena (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522227102
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 16,00 € (14,55 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 120
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 181
Tuoteryhmät: Luonnontieteet
Luonto ja eläimet
Kesäale
Kirjastoluokka: 58 ELÄINTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: etologia, eläimet, ihminen, käyttäytyminen, eläinten käyttäytyminen, käyttäytymisen psykologia
E-kirja, 2016
EPUB
6,90 €

Äänikirja, 2019
MP3
17,90 €

Kissat voivat olla vasentassuisia, valaat musikaalisia ja mustakarhukin osaa laskea kymmeneen. Talitiaisilla on hallussaan lauserakenteen alkeet, apinat vaativat reilua peliä ja preeriamyyrä lohduttaa kumppaniaan tiukan paikan tullen. Kalatkin ovat osoittautuneet luultua älykkäämmiksi.

Monilta eläimiltä on tutkimuksissa löytynyt ominaisuuksia, joita ennen ajateltiin vain ihmisen erityispiirteinä. Evoluutiobiologi Helena Telkänrannan kirja paljastaa, mitä uutta tiede meille kertoo ihmisten ja eläinten yllättävistä yhtäläisyyksistä.

Samalla teos avaa uusia näkymiä siihen, mitkä loppujen lopuksi ovat ne piirteet, jotka todella erottavat ihmisen muista eläinlajeista.

Helena Telkänranta on eläinten käyttäytymistä ja kognitiota tutkiva evoluutiobiologi ja tietokirjailija. Hänen teoksensa Millaista on olla eläin? sai mm. Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon sekä Lauri Jäntin tietokirjapalkinnon. Teos oli myös Tieto-Finlandia-ehdokkaana.


Tuotesuositukset