Hennalan helvetti — Kasvatustyötä Hennalan kasarmeissa 1918

Wetterstrand, Tuija
Nimeke: Hennalan helvetti — Kasvatustyötä Hennalan kasarmeissa 1918
Tekijät: Wetterstrand, Tuija (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518580860
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 214
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 208
Tuoteryhmät: Syksy 2019
Historia
Hukkapäivät
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: vankileirit, elinolot, kasvatus, vankeinhoito, poliittiset vangit, punaiset (Suomen sisällissota), rangaistuslaitokset, vankilat, uhrit, sisällissodat, historia
E-kirja, 2019
EPUB
6,90 €

Laittomat teloitukset, vankien mielivaltainen kohtelu, nälkäkuolemat ja saastaiset olot tekivät sotavankileirit kesällä 1918 maanpäällisiksi helveteiksi. Hennalassa kärsi pahimmillaan yli 10 000 punavankia.

Hennalan helvetti pureutuu Lahden Hennalan vankileirin kasvatusosaston toimintaan. Lahden sotavankila oli Suomen kolmanneksi suurin, ja se tunnetaan erityisesti Fellmannin pellosta ja naismurhista.

Sotavankilaitoksen kasvatusosasto pyrki tarjoamaan henkistä huoltoa ja virkistystoimintaa nälän, lian, ahtauden ja tautien vaivaamille punavangeille. Monet kasvatusosaston työmenetelmistä olivat nykynäkökulmasta varsin moderneja, kuten vankien kanssa käydyt ryhmä- ja yksityiskeskustelut, musiikin käyttö terapiamuotona, yleiseen mielipiteeseen vaikuttaminen lehtikirjoitusten avulla sekä kasvatustyöntekijöiden jalkautuminen vankien kotipaikkakunnille rauhoittelemaan tulehtunutta ilmapiiriä. Vilpitön yritys kohentaa vankien oloja epäonnistui kuitenkin pahasti, kun rankaisumieliala etenkin korkeammassa johdossa oli liian kova.


Tuotesuositukset