Huumorin skaalat — Esitys, tyyli, tarkoitus

Knuuttila, Seppo; Hakamies, Pekka; Lampela, Elina
Nimeke: Huumorin skaalat — Esitys, tyyli, tarkoitus
Tekijät: Knuuttila, Seppo (Toimittaja)
Hakamies, Pekka (Toimittaja)
Lampela, Elina (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522226129
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 46,00 € (41,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Kalevalaseuran Vuosikirja 94
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 431
Tuoteryhmät: Kansatiede ja antropologia
Kalevalaseuran vuosikirjat
Kirjastoluokka: 49 KANSATIEDE. KULTTUURIANTROPOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: huumori, ironia, komiikka, groteski, musta huumori, alatyyli, tyylit, esittäminen, merkitykset (semantiikka), semiotiikka, kansanperinne, kansantaide, nykykansantaide, sananlaskut, arvoitukset, sananmuunnokset, kaskut ja anekdootit, vitsit, pilkanteko, kylähullut, komediat, farssit, stand up -komiikka, kirjallisuus, elokuvat, televisio-ohjelmat, Internet, politiikka, uskonto ja uskonnot, pornografia, urheilu, huumorintaju
Huumoria voi lyhyesti luonnehtia asenteeksi koomiseen ja koomista vastaavasti huumorin tekniikaksi. Odotuksen mukaisen ja odotuksen vastaisen yhdistelmä saa ajatuksemme tolaltaan. Monet ristiriitaiset elementit ovat samanaikaisesti mukana huumorin ja koomisen ilmaisullisissa yhdistelmissä.

Kalevalaseuran vuosikirja esittelee kulttuurin- ja perinteentutkimuksen tulkintoja huumorin sisällöistä, rajoista sekä merkitysten ja tarkoitusten ulottuvuuksista. Teos pyrkii ajantasaiseen kartoitukseen siitä, mitä huumorilla ja koomisilla esityksillä voidaan viestiä, mitä niiden piiriin kuuluu ja mitä ei, miten niiden vapautta vartioidaan ja koetellaan.


Tuotesuositukset