Kaanon ja marginaali — Kulttuuriperinnön vaiennetut äänet

Hämäläinen, Niina; Tarkka, Lotte
Nimeke: Kaanon ja marginaali — Kulttuuriperinnön vaiennetut äänet
Tekijät: Hämäläinen, Niina (Toimittaja)
Tarkka, Lotte (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518584561
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 24.10.2022
Hinta: 46,00 € (41,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Kalevalaseuran vuosikirja 101
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 352
Tuoteryhmät: Syksy 2022
Kalevalaseuran vuosikirjat
Kansanperinne
Kulttuuri
Kirjastoluokka: 86.14 Kansanrunouden historia ja tutkimus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kaanonit (valikoimat), paradigmat, kulttuuriperintö, kansallinen kulttuuri, kansanperinne, perinteenlajit, kaunokirjallisuus, genret, käsitykset, suomalaisuus, kirjallisuudenhistoria, kulttuurihistoria, historia, säätiöt
Miksi Kalevala eikä Kanteletar?

Miten ja millä kriteereillä tutkijoita, taiteilijoita ja aineistoja on nostettu keskiöön tai sysätty syrjään? Millainen kansakunta olisi kirjoitettu toisin, kanonisoimalla marginaalisia genrejä?

Kalevalaseuran 101. vuosikirja Kaanon ja marginaali - Kulttuuriperinnön vaiennetut äänet kartoittaa perinteen, kulttuuriperinnön ja kirjallisuuden kanonisoinnin ja marginalisoinnin prosesseja. Se keskittyy kulttuuristen ideaalien ja normien katvealueisiin ja pyrkii tekemään marginalisoituja aineistoja näkyviksi ja kuuluviksi.
Teos haastaa ajatuksen kaanonista pysyvänä ja suljettuna rakenteena. Katse kulttuurin ja tutkimuksen sokeisiin pisteisiin ja raja-alueille paljastaa jatkuvan liikkeen kulttuurin hierarkkisilla kentillä. Kuuntelemalla marginaaleja kaanonit ja kaanonin idea muuttuvat. Marginaalien inhimillinen arvo on mittaamaton, ja niiden tuottama tieto on ennalta arvaamatonta.


Tuotesuositukset