Kansan kädestä — sivistyneistö ja kansakoululaiset Suomen Kulttuurirahastoa perustamassa

Hämäläinen, Tommi-Tapio
Nimeke: Kansan kädestä — sivistyneistö ja kansakoululaiset Suomen Kulttuurirahastoa perustamassa
Tekijät: Hämäläinen, Tommi-Tapio (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522220509
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kansanelämän kuvauksia 74
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 237
Tuoteryhmät: Historia
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: perustaminen, rahastot, säätiöt, kulttuuriala, keräys, rahankeräys, koululaitos, koululaiset, suomalaisuus, aatehistoria, historia
Kansan kädestä kertoo Suomen Kulttuurirahaston perustamisen aatteellisista taustoista, keskeisistä henkilöistä ja keräysten järjestämisestä. Päähenkilöinä on kolme merkittävällä tavalla rahaston syntyyn vaikuttanutta ryhmää: 1930-luvun ylioppilaat, koululaiset ja kansakoulujen opettajat. Teos esittelee, miten kansakoululaitos tuli mukaan keräyshankkeeseen, ja miten opettajat ja koululaiset osallistuivat keräyksen toteuttamiseen. Kirja valottaa myös 1930-luvun koulumaailmaa, koululaisten arkea ja suomalaista kansakoulua kulttuurikasvattajana.

Laaja antologiaosuus antaa puheenvuoron koululaiskerääjille itselleen. Miten keräykset toteutettiin, mitä keräysretkillä tapahtui, millaista toimintaa hankituilla varoilla haluttiin tukea, keitä olivat lahjoittajat? Kerääjien omakohtaiset kokemukset on koottu Suomen Kulttuurirahaston ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toteuttaman Markasta miljooniksi -muistitietokeruun aineistosta.


Tuotesuositukset