Kirjoitettu vuorovaikutus

Rahtu, Toini; Shore, Susanna; Virtanen, Mikko T.
Nimeke: Kirjoitettu vuorovaikutus
Tekijät: Rahtu, Toini (Toimittaja)
Shore, Susanna (Toimittaja)
Virtanen, Mikko T. (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518580297
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Tietolipas 260
Painos: 2. painos, 2019
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 295
Tuoteryhmät: Kirjallisuudentutkimus
Kielet ja kielitiede
Tietolipas
Kirjastoluokka: 87 KIELITIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kielellinen vuorovaikutus, tekstit, kaunokirjallisuus, tietokirjallisuus, blogit, sanomalehdet, suomen kieli, tekstityypit, kerronta, vuorovaikutus, tekstilingvistiikka, tekstintutkimus
E-kirja, 2020
EPUB
14,90 €

Kun kirjoitat - viran puolesta tai huvin vuoksi -, pyrit vuorovaikutukseen: tavoittelet lukijaa, olipa tämä aikalainen tai kaukana tulevaisuudessa. Muinoin kirjoitettiin kiveen tai papyrukselle, nyt paperille ja ruudulle, yhä kehittyvin välinein - mutta aina jollekulle.

Tässä kirjassa analysoidaan kirjoitusta vuorovaikutuksena: Miten teksti välittää tietoa kirjoittajastaan, ja mistä lukija tunnistaa, kuuluuko hän sen kohderyhmään? Miten fiktio virittää tulkintakehyksensä? Miten verkkotekstistä näkyy vuorovaikutuksen monenkeskisyys tai moniäänisyys? Millaisia kaikuja tekstin tuottoprosessista jää: keiden äänet kuuluvat kokousmuistiossa tai sadan vuoden takaisissa paikallisuutisissa?

Kirjoitettu vuorovaikutus muistuttaa, että kielellinen vuorovaikutus ei ole vain puheen vaan aina myös kirjoituksen ydinpiirre. Teos on tarkoitettu niin yliopistossa opiskeleville, kielentutkijoille, äidinkielen ja kirjallisuuden opettajille kuin monenlaisille tekstiammattilaisille.


Tuotesuositukset