Korkeasti koulutetut naiset — Suomen Akateemisten Naisten Liiton historia

Pohls, Maritta
Nimeke: Korkeasti koulutetut naiset — Suomen Akateemisten Naisten Liiton historia
Tekijät: Pohls, Maritta (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522224712
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,00 € (17,27 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 39
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 307
Tuoteryhmät: Historia
Kirjastoluokka: 16.8 Tiedepolitiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: järjestöhistoriikit, naisjärjestöt, korkeakoulutetut, naiset, korkea-asteen koulutus, korkeakouluopiskelu, korkeakoulututkinnot, naisen asema, naisasialiikkeet, naishistoria, historia
Korkeasti koulutetut naiset kertoo yhden naisjärjestön kautta naisten ja naisasialiikkeen historiaa. Suomen Akateemisten Naisten Liiton puheenjohtajat olivat alojensa pioneereja. SANL ja sen jäsenyhdistykset keskittyivät alkuvuosikymmeninä kannustamaan naisia opiskelemaan ja vaikuttamaan yhteiskunnassa. Se tehtiin verkostoitumalla ja nostamalla esikuvallisia naisia yleiseen tietoisuuteen. Kansainvälisten yhteyksiensä ansiosta liitto toimi 1960-luvun loppupuolelle saakka keskeisenä naisen asemaa koskevan keskustelun käynnistäjänä. 1970-luvun alun uusi radikaali naisliike kyseenalaisti vanhojen naisjärjestöjen toiminnan ja pakotti myös akateemiset naiset pohtimaan järjestönsä linjauksia. Laajamittainen toiminta ja yhdistysten monimuotoinen ohjelma vetivät kuitenkin puoleensa yhä uusia jäseniä. Teos kuvaa järjestön toimintaa kansainvälisestä, kansallisesta ja paikallisesta näkökulmasta.

Mikä on pienin yhteinen nimittäjä näiden kolmen tason toiminnassa? Kirjassa pohditaan kysymystä, joka kiinnostaa kaikkia järjestöjä: Mikä saa yhdistyksen elämään?


Tuotesuositukset