Kummat kuvat — Näkökulmia valokuvan kulttuureihin

Kalha, Harri
Nimeke: Kummat kuvat — Näkökulmia valokuvan kulttuureihin
Tekijät: Kalha, Harri (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522227362
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Tietolipas 251
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 280
Tuoteryhmät: Kulttuuri
Tietolipas
Kirjastoluokka: 75.7 Valokuvaus. Valokuvataide
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: taidefilosofia, taidekäsitykset, valokuvataide, estetiikka, kuvallinen ilmaisu, valokuvat, tehtävät, konteksti, psykoanalyyttiset teoriat, vaikutukset, surrealismi, fantasia (tyylit), toiseus, aiheet, kuolema, postikortit, muisti (kognitio), taidehistoria, kulttuurihistoria
Teoksen yhdeksän artikkelia syventyvät 1900-luvun alun kuvakulttuuriin. Taidekuvien sijaan tarkastellaan populaarikuvastoa: valokuvia ja postikortteja sekä viihteen ja taiteen rajankäyntiä.

Artikkelit lähestyvät eri näkökulmista aikansa uusien medioiden moninaisuutta, valo- ja elokuvan historiaa, valokuvan pop-kulttuuria, kuvamanipulaation ja surrealismin historiaa. Aikakausi, jota leimaa teknologinen rationalismi, tarrautui kuvissaan mielikuvitukseen, poikkeavuuksiin ja magiikkaan. Tarkastelun keskiössä ovat fantasia ja visuaalinen nautinto.

Teos on suunnattu alan tutkijoiden ohella kuvataiteen ja visuaalisen kulttuurin harrastajille sekä mediakulttuurin varhaisvaiheista kiinnostuneille. Teos kannustaa pysähtymään arjen kuvien eteen ja lukemaan niitä aktiivisesti.


Tuotesuositukset