Kynällä kyntäjät — Kansan kirjallistuminen 1800-luvun Suomessa

Laitinen, Lea; Mikkola, Kati
Nimeke: Kynällä kyntäjät — Kansan kirjallistuminen 1800-luvun Suomessa
Tekijät: Laitinen, Lea (Toimittaja)
Mikkola, Kati (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522224538
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: SKS:n toimituksia 1370
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 558
Tuoteryhmät: Kirjallisuus
Kirjallisuudentutkimus
Yhteiskunta
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 86.2 Suomen ja suomalais-ugrilaisten kielten kirjallisuuden historia ja tutkimus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirjallisuudentutkimus, kirjoittaminen, kansa (kansanihmiset), kansankirjailijat, päiväkirjat, muistelmat, kirjeet, runot, arkkiveisut, näytelmät, novellit, lyriikka, näytelmäkirjallisuus, maaseutukirjeet, kokoelmat, kansanrunous
Itseoppineiden kansanihmisten 1800-luvulla kirjoittamat tekstit kertovat ruohonjuuritasolta Suomen historiaa. Kynällä kyntäjät on ensimmäinen laaja yleisesitys suomenkielisten kansankirjoittajien teksteistä. Monitieteiseen tutkimukseen perustuva teos tarjoaa uudenlaisen näkökulman vuosisadan suuriin yhteiskunnallisiin ja kulttuurisiin muutoksiin. Se avaa monivivahteisen näkymän siihen, millaisia prosesseja kulttuurin kirjallistuminen, sääty-yhteiskunnan rakenteiden murtuminen ja suomalaisen kansakunnan rakentaminen olivat tavallisen kansan näkökulmasta.

Kynällä kyntäjät esittelee tekstejä ja niiden tutkimusta suomalaiselle tiede- ja kieliyhteisölle. Teos tarjoaa uutta tutkimustietoa ja soveltuu yliopistolliseksi oppikirjaksi humanistisille ja yhteiskuntatieteellisille aloille. Se tarjoaa hyödyllistä tietoa myös sukututkijoille, kotiseutuhistorian harrastajille ja kaikille 1800-luvun kansanelämästä kiinnostuneille.


Tuotesuositukset