Näkyväksi sepitetty maa — Näkökulmia Suomen visualisointiin

Mäkiranta, Mari; Piela, Ulla; Timonen, Eija
Nimeke: Näkyväksi sepitetty maa — Näkökulmia Suomen visualisointiin
Tekijät: Mäkiranta, Mari (Toimittaja)
Piela, Ulla (Toimittaja)
Timonen, Eija (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522228734
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 46,00 € 30,00 € (27,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Kalevalaseuran Vuosikirja 96
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 321
Tuoteryhmät: Kansatiede ja antropologia
Kalevalaseuran vuosikirjat
Kesäale
Kirjastoluokka: 49 KANSATIEDE. KULTTUURIANTROPOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: Suomi-kuva, suomalaisuus, suomalaiset, visualisointi, mielikuvat, arvot (käsitykset), identiteetti, kansallinen identiteetti, maailmankuva, maisema, luonto, kansallismaisema
Ympäristöä, maisemaa, tilaa ja paikkaa on mahdollista tarkastella suomalaisuudesta kertovina visuaalisina esityksinä. Esimerkiksi Akseli Gallen-Kallelan ja hänen aikalaistensa teokset ovat vaikuttaneet monella tavalla tapoihin, joilla katsomme ympärillemme. Nämä katsomisen tavat ja kuvakulmat ovat näkyneet monella tavalla suomalaisten taiteilijoiden, arkkitehtien, visuaalisten suunnittelijoiden ja muotoilijoiden valinnoissa.

Suomalaisessa nykykulttuurissa on kuitenkin tarve ja mahdollisuus tuottaa suomalaisuuteen myös traditiosta poikkeavia katsomisen tapoja ja uudenlaisten visuaalisten tilojen suunnittelua. Tämä on havaittavissa suomalaisten arjessa, kotien sisustuksissa, kaduilla, kahviloissa, julkisissa tiloissa ja mediataiteessa.

Näkyväksi sepitetty maa on ajantasainen kartoitus siitä, miten katsomisen kohteita on tarkasteltu ja tulkittu taiteen, kulttuurin ja muotoilun tutkimuksen piirissä.


Tuotesuositukset